Tore Sagen (t.h) blir kalt rasist etter humorinnslag. Foto NTB scanpix.
annonse
annonse

SVs stortingsrepresentant Marian Hussein opplyser på Twitter at hun vil ha rehabiliteringstiltak for «de hvite guttene i NRKs humoravdeling».

Twitter-meldingen ble lagt ut etter at hun hadde hørt på NRKs radioprogram «Radioresepsjonen». Hun påstår at en av programlederne er «symptom på en rasistisk kultur i kanalen».

– Yo, Thor Gjermund Eriksen. Du og NRK har et rasismeproblem. Vi er mange som forventer at statskanalen lanserer et rehabliteringstiltak for disse hvite guttene i humor avdelingen! Tore Sagen er enda et symptom på en rasistisk kultur i kanalen. Ref radioresepsjonen fra 29 okt 2019 30min, skriver Hussein i en melding til kringkastingssjef Eriksen.

annonse

– Bra at han sprengte seg selv

Radioresepsjonen ledes av Bjarte Tjøstheim, Steinar Sagen og Tore Sagen, som alle er hvite i huden. Det er kun musikk som blir spilt fra 30 minnutter, som er tidspunktet Hussein henviser til.

annonse

Men 40 minutter ut i programmet den 29. oktober ble drapet på IS-leder Al-Baghdadi diskutert. Terroristen ble drept av amerikanske styrker i helgen. De tre radiovertene hyllet USA for å drepe Al-Baghdadi.

– Vi synes det er bra at han sprengte seg selv i fillebiter. Vi liker det. Ikke ungene som er offer, var noe av det som ble sagt i seansen om IS-terroristen.

ARS-støtte

Også andre har tvitret til NRK. En kvinne ved navn Rakia Bihi har lagt ved et lydklipp fra programmet. Lydklippet er hentet fra en annen del av sendingen som handlet om en «flauhetskonkurranse».

– Kjære er dette hva jeg betaler lisens for? Å høre mennesker som syns ape lyder og hvordan mennesker med en mørkere hud ser ut er komisk? Hvor er humoren i dette? Og har du bevis på at all kriminalitet er kun utført av oss?, spør en kvinne.

I kommentarfeltet svarer folk at det var et humorinnslag som ikke var ment rasistisk.

Men også Rune Berglund Steen i Antirasistisk Senter har kastet seg inn i debatten.

annonse

– NRK: Har dere overhodet ikke tenkt på at norske lyttere i dag ikke bare er hvite? Tore Skagens bidrag til Radioresepsjonens oppramsing av det mest rasistiske han har i hodet, burde aldri…, er hans svar på Twitter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon