Ekteparet Stordalen menger seg med den aller øverste eliten i Sverige, her representert ved kronprinsesse Victoria. Men ikke alle lar seg imponere. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
annonse

For to uker siden hyllet Stordalen den svenske klimaprinsessen Greta Thunberg. På onsdag kom nyheten om at Stordalen har kjøpt 40 prosent av aksjene i Ving, som frakter folk med charterfly.

Dette får Aftonbladets Natalia Kazmierska til å reagere: Hun mener det er hyklersk å investere i unødvendige flyreiser, kun to uker etter at man har hyllet «klimakjempen Greta».

– At den norske hotellmagnaten Petter Stordalen redder charterselskapet Ving slo ned som en bombe. Men det er ganske grovt å investere milliarder i unødvendige flyreiser rett etter at man har hyllet klimaforkjemperen Greta Thunberg, skriver Kazmierska, og fortsetter:

annonse

– Så mye for den flyskammen.

Les også: Bokaktuelle Petter Stordalen liker ikke Resett: – Ett sted går grensen

Hun nevner også at Stordalen nylig hadde en fest med Halloween-tema, hvor paret kledde seg ut på en klimabevisst måte, med temaet «havplast», plastforurensning i havet:

– Samtidig tar Stordalens eget privatfly av omtrent hver syttiende time for å fly rundt over jordkloden (…) Hvordan milliardæren skal gjøre reiser i siste minutt til Phuket grønne, mens han samtidig tjener penger, gjenstår å se.

– Kanskje burde Stordalens hykleri gis mer oppmerksomhet enn hans opphetede entréer i fremtiden, skriver hun.

Expressen har også saken om «klimaraseriet» etter Stordalens oppkjøp på forsiden.

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.