Ekteparet Stordalen menger seg med den aller øverste eliten i Sverige, her representert ved kronprinsesse Victoria. Men ikke alle lar seg imponere. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

For to uker siden hyllet Stordalen den svenske klimaprinsessen Greta Thunberg. På onsdag kom nyheten om at Stordalen har kjøpt 40 prosent av aksjene i Ving, som frakter folk med charterfly.

Dette får Aftonbladets Natalia Kazmierska til å reagere: Hun mener det er hyklersk å investere i unødvendige flyreiser, kun to uker etter at man har hyllet «klimakjempen Greta».

– At den norske hotellmagnaten Petter Stordalen redder charterselskapet Ving slo ned som en bombe. Men det er ganske grovt å investere milliarder i unødvendige flyreiser rett etter at man har hyllet klimaforkjemperen Greta Thunberg, skriver Kazmierska, og fortsetter:

annonse

– Så mye for den flyskammen.

Les også: Bokaktuelle Petter Stordalen liker ikke Resett: – Ett sted går grensen

Hun nevner også at Stordalen nylig hadde en fest med Halloween-tema, hvor paret kledde seg ut på en klimabevisst måte, med temaet «havplast», plastforurensning i havet:

– Samtidig tar Stordalens eget privatfly av omtrent hver syttiende time for å fly rundt over jordkloden (…) Hvordan milliardæren skal gjøre reiser i siste minutt til Phuket grønne, mens han samtidig tjener penger, gjenstår å se.

annonse

– Kanskje burde Stordalens hykleri gis mer oppmerksomhet enn hans opphetede entréer i fremtiden, skriver hun.

Expressen har også saken om «klimaraseriet» etter Stordalens oppkjøp på forsiden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon