Ekteparet Stordalen menger seg med den aller øverste eliten i Sverige, her representert ved kronprinsesse Victoria. Men ikke alle lar seg imponere. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

For to uker siden hyllet Stordalen den svenske klimaprinsessen Greta Thunberg. På onsdag kom nyheten om at Stordalen har kjøpt 40 prosent av aksjene i Ving, som frakter folk med charterfly.

Dette får Aftonbladets Natalia Kazmierska til å reagere: Hun mener det er hyklersk å investere i unødvendige flyreiser, kun to uker etter at man har hyllet «klimakjempen Greta».

– At den norske hotellmagnaten Petter Stordalen redder charterselskapet Ving slo ned som en bombe. Men det er ganske grovt å investere milliarder i unødvendige flyreiser rett etter at man har hyllet klimaforkjemperen Greta Thunberg, skriver Kazmierska, og fortsetter:

annonse

– Så mye for den flyskammen.

Les også: Bokaktuelle Petter Stordalen liker ikke Resett: – Ett sted går grensen

Hun nevner også at Stordalen nylig hadde en fest med Halloween-tema, hvor paret kledde seg ut på en klimabevisst måte, med temaet «havplast», plastforurensning i havet:

– Samtidig tar Stordalens eget privatfly av omtrent hver syttiende time for å fly rundt over jordkloden (…) Hvordan milliardæren skal gjøre reiser i siste minutt til Phuket grønne, mens han samtidig tjener penger, gjenstår å se.

– Kanskje burde Stordalens hykleri gis mer oppmerksomhet enn hans opphetede entréer i fremtiden, skriver hun.

Expressen har også saken om «klimaraseriet» etter Stordalens oppkjøp på forsiden.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon