Foto: NTB Scanpix
Miljøpartiet de Grønne (MDG). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

MDG i Oslo vil stenge veier og rundkjøringer, samt fjerne parkeringsplasser. Nå reagerer Arbeiderpartiet mot MDGs bydelspolitikeres lokale planer.

– Det er bra at man lokalt har synspunkter på hvordan man ønsker at sin bydel utvikles. Men dette er så store spørsmål at jeg vil si at man må besinne seg litt. Dette er ting bystyret skal fatte vedtak om. Vi må få utredet det godt og bli kjent med konsekvensene. Det er ikke bare å stenge rundkjøringa på Bislett i morgen, sier gruppeleder for Ap på rådhuset, Frode Jacobsen til Dagsavisen.

Les også: MDG: Statens motorveiplaner er en «krigserklæring»

annonse

MDG har sin velgermasse konsentrert i indre Oslo, og har fått bydelsordfører i fire av de fem sentrumsbydelene. De har store ambisjoner lokalt. Men mange av planene vil berøre hele byen og bør avgjøres av bystyret.

Det er bystyret som avgjør om gater og plasser skal stenges eller parkeringsplasser fjernes, ikke bydelsutvalgene, sier Jacobsen.

Les også: Sissener legger skylden for svak krone på MDG

annonse

– Trafikkregulering i Oslo sentrum er ikke spørsmål som avgjøres verken av bydelsutvalgene eller utvalgslederne. Dette er store saker som gjelder hele Oslo by, sier han og tilføyer.

– Selv om vi har et lokaldemokrati er vi nødt til å se det store bildet når det gjelder så store utviklingsprosjekter som berører hele byen. Jeg vil advare litt mot at forventningene blir store for å få gjort veldig store endringer veldig raskt.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon