Tre dansker har fått lange fengselsstraffer for hasjsmugling. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
annonse
annonse

En dansk statsborger er dømt til 19 års fengsel for smugling av 1,6 tonn hasj til Trysil. To andre menn er i samme sak dømt til sju og tolv år i fengsel.

En 53 år gammel dansk mann fikk den strengeste straffen for innførsel og omsetning av 1.647 kilo hasj til Norge, samt oppbevaring av 1.826 kilo i hjemlandet.

De to andre, en 68-åring og en 47-åring, er dømt for å ha medvirket blant annet ved å klarere grenseovergangene mellom Danmark og Sverige og mellom Sverige og Norge i forbindelse med innførslene.

annonse
Sju og tolv år

Den ene er dømt til tolv år i fengsel for innførsel og salg av 629 kilo hasj. Tredjemann fikk sju år for innførsel av 315 kilo av stoffet.

Samtlige nektet straffskyld.

Danskene ble pågrepet 28. juni i fjor. Hasjen ble fraktet med bil fra Danmark via Sverige til Trysil. Dette skjedde ti ganger over et halvår fra 6. desember 2017 til juni 2018.

Samtidig ble det foretatt en razzia mot et narkotikadepot i Danmark der det ble funnet 1,8 tonn hasj.

70-åringen som eide boligen der hasjen ble oppbevart, ble i april dømt til seks års ubetinget fengsel i Danmark.

Omfattende sak

I tillegg til de tre danskene ble over 30 andre personer siktet eller tiltalt i saken. Flere av dem knyttes ifølge TV 2 til den kriminelle gjengen Young Bloods.

– Utenom Eirik Jensen-saken kan jeg ikke huske å ha vært borti en sak som involverer så mye hasj, sa statsadvokat Carl Fredrik Fari til TV 2 i begynnelsen av september.

Den tidligere politimannen Erik Jensen ble i september 2017 dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj. Andre gangs behandling av ankesaken mot Jensen starter 6. november.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon