Frank Rossavik. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

Kommentator Frank Rossavik i Aftenposten sitter på sin høye hest, og kaller Document for «useriøse». I samme åndedrag innrømmer han at han ikke leser Document.

Men hvordan kan han da komme med en slik fordømmelse? Han ser ut til å føle at Document er useriøs, fordi han er politisk uenig med Documents redaksjonelle linje.

– Aftenposten og andre såkalte «MSM» – tradisjonelle medier – har det litt vondt nå. Historisk sett er de i en ny situasjon. Deres virkelighetsoppfatning utfordres i en grad de knapt har opplevd før, i en medievirkelighet som er relativt ny. Spørsmålet er om det er en god strategi å møte den nye virkeligheten med stempling og skittkasting, skriver nyhetsredaktør i Document Øivind Thuestad i Medier24.

annonse

Les også: Rossaviks hysteriske horde

Her kommer Thuestad med et viktig poeng

Er det den beste måten å møte konkurranse på? Å fremsette nedlatende beskyldninger om butikken over gaten, og dernest hakke på de kundene som begynner å handle der? Betyr det at Rossavik og hans likesinnede har gitt opp og erkjenner å ha tapt konkurransen?

Det er ikke alle som er villige til å bruke tid å penger på hva journalister eventuelt måtte føle om USAs valgte president. Sånn sett er det forsvinnende få i Norge som har stemmerett i USA, så hva norske journalister måtte føle om Trump har i grunnen liten relevans.

annonse

Les også: Aftenposten-kommentator kaller Document «et useriøst medium»

– I en av sine siste kommentarer sammenligner Rossavik USAs republikanske parti med pastor Jim Jones’ selvmordssekt. Rossavik var «litt mer enn vanlig bekymret», forklarte han. Men dette er jo ikke bekymring, det er feberfantasier. Tidligere har han skrevet at Trump har gjort amerikansk politikk til «helvetes forgård». Er dét seriøst? Balansert, spør Øivind Thuestad.

Les også: Om «Listhaug-land» og urimelige karakteristikker av Resett

Ikke en eneste journalist i Norge klarte å fullføre tanken – kanskje Trump kommer til å vinne presidentvalget. Av og til kan det også være interessant å lese noe som er nøytralt om Trump og hva han egentlig oppnår av resultater.

– Document, sammen med Fox News, Breitbart og Resett, var useriøse. Alle «seriøse medier» skriver stort sett kritisk om Trump, som ikke egner seg for balansert dekning, hevdet Rossavik. Det er interessant at Rossavik flagger at balanse ikke er viktig, for hva er det han sier om Document? Vi driver med “monomant og enøyd mas om (særlig) innvandring, heia Trump og hakking på «eliter». Med andre ord: Vi mangler balanse, skriver Documents nyhetsredaktør.

annonse

Det sier nok mye om mediemangfoldet her til lands, når ikke MSM evner å dekke hele etterspørselen fra kundene, åpner de et marked for konkurrenter, slik som Document og Resett. Da hjelper det ikke med baksnakking om «aktivistblogger» og liknende merkelapper, tvert om, da vinner konkurrentene enda flere kunder. Slik er virkeligheten skrudd sammen.

Avslutningsvis kan det vare på sin plass med et godt råd til Rossavik og hans kollegier. Document og Resett har bidratt til at Norge har fått et mediemangfold. Det er på tide å erkjenne at dere har fått en reell konkurranse, og i et konkurranseutsatt marked så er det kunden som er den egentlige sjefen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon