Drammen havn er norges største bilhavn. I 2018 tok havna i mot rundt 110 000 biler. Det er 70 prosent av alle biler som kommer til landet. På slutten av året var i underkant 40 prosent av dem elbiler. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse
annonse

Elbilsalget i oktober falt med hele 40 prosent, og krympet med 2344 færre elbiler sammenliknet med september i år. 

År over år er nedgangen på 16,9 prosent. Det viser nye tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV), ifølge Nettavisen.

Les også: MDG-topper på bygda kjører dieselbiler og er imot bomstasjoner

annonse

– Dette er urovekkende at nesten 65 prosent av Norges befolkning fortsett velger noe annet enn elbiler, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening til Nettavisen.

Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening. (Foto av Jonathan NACKSTRAND / AFP)

Lavt hengende frukt og tap av særfordeler 

– Mange av de som bor i byene har allerede kjøpt det. Derimot er mange som ikke bor i de store byene mer skeptisk på grunn av at det er lengre avstander å gjøre. Her trenger vi flere ladestasjonene også i distriktene, sier Bu.

Les også: Mangel på ladestasjoner kan føre til stort problem for de med elbiler

annonse

Utslippsfritt nybilsalg innen 2025

– Vi ligger fortsatt et godt stykke bak vårt ønske om å nå 50 prosent elbilandel i 2019. Skal Norge nå målet om kun utslippsfritt nybilsalg i 2025, må vi virkelig trappe opp innsatsen oppfordrer Christina Bu.

Les også: Statens vegvesen lagrer ulovlige opplysninger om deg som har elbil – lover å rydde opp (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon