Klimaaktivisten Greta Thunberg håper å få haik over Atlanteren for å komme seg tilbake til Europa og klimakonferansen i Madrid i desember. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Klimaaktivisten Greta Thunberg ber om hjelp til å komme tilbake til Europa etter at FNs klimakonferanse flyttes fra Chile til Spania.

– Det viser seg at jeg har reist halve jorden rundt i feil retning, skriver hun på Twitter etter at det fredag ble kjent at FNs klimakonferanse i desember skal arrangeres i Madrid og ikke i Chiles hovedstad Santiago, slik opprinnelig planlagt.

– Nå trenger jeg hjelp til å krysse Atlanteren i november. Om noen kan hjelpe meg med transport, så blir jeg veldig takknemlig, skriver hun videre.

annonse

Thunberg, som ikke vil fly av miljøhensyn, har vært i Nord-Amerika siden hun i august krysset Atlanterhavet seilbåten Malizia II. Senere på fredag skulle hun delta i en stor klimademonstrasjon i Los Angeles.

Et av hovedmålene med Amerika-turen hennes var å delta på klimakonferansen i Chile.

Men landet trakk seg tidligere denne uken som arrangør på grunn av den omfattende uroen som har preget det søramerikanske landet den siste tiden.

annonse

Rundt 25.000 delegater er ventet til COP25 som arrangeres fra 2. til 13. desember. Det er FNs årlige klimakonferanse og inngår i innsatsen for å implementere målene fra Parisavtalen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon