Sarah Sørheim er ansatt som nyhetsredaktør i NTB. Hun har også vært kulturredaktør i Aftenposten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Fredag rapporterte Resett at kommentarfeltene fjernes under visse NTB-artikler, etter avtale med nyhetsbyrået.

Nyhetsredaktør Sarah Sørheim forteller Medier24 at dette er et resultat av en lengre dialog, og kaller enigheten en god løsning.

– Det er et resultat av en dialog vi har hatt med Resett den siste tiden, og jeg tror dette er en god løsning for begge parter. Det som er viktig for oss i NTB er at bruken av vårt stoff foregår på en måte som ikke påvirker vårt omdømme negativt.

annonse

  Vi følger med på hvordan stoffet vårt brukes, og per nå er det ingenting med Resetts bruk av NTB-stoffet som tilsier at vi skal si opp avtalen vår med dem.

Les også: Resett stenger kommentarfeltet på enkelte NTB-saker

Har tillit til Resett

annonse

Hun forteller at hun har tillit til at avtalen vil følges opp.

– Jeg har tillit til at Resett kommer til å følge opp dette på en god måte. Vi har blitt enige om at dette gjelder i løpende krim- og hendelsesnyheter, og i andre saker der det erfaringsmessig blir høy temperatur i kommentarfeltet. Det er vanskelig å si generelt hva slags type saker det er, og det løser vi gjennom en løpende dialog.

– Resett er ikke en avis

Klubbleder for de fagorganiserte NTB-journalistene, Grethe Brandsø, har bekymret seg for kommentarfeltet under NTB-saker hos Resett. 

– Jeg synes dette er en god start. Resett er ikke en avis, det er et nettsted, som ikke er underlagt pressens selvdømmeordning. Da er de ikke pålagt å følge reglene for redigering av kommentarfelt, slik aviser må. Da tenker jeg det er bra å ha ulike regler for redaksjonelle og ikke-redaksjonelle kunder, slik vi har etterlyst tidligere, sier hun til Medier24.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon