Humorist Tore Sagen i fjernsynskanalen NRK. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
Et innslag på NRK P13s Radioresepsjonen har ført til kraftige reaksjoner, og så langt har det kommet inn 68 klager til Kringkastingsrådet.
annonse

– Det er mer enn det pleier på så kort tid, men vi pleier ganske ofte å ha saker som får noen titalls klager. Til forrige møte var det for eksempel noen titalls klager på Exit-saken i Dagsrevyen og Lindmo, sier sekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet til Kampanje.

Det var i tirsdagens episode at en av programlederne i Radioresepsjonen fremførte innslaget kalt «et internt notat om klima og rase», som en del av spalten «Flauhetskonkurransen».

– Dette var et innslag hvor jeg skulle gjøre noe av det aller flaueste jeg vet i verden – og det flaueste jeg vet er rasisme og fornektelse av menneskeskapte klimaendringer. Så er dette delt i sosiale medier, i stor grad uten kontekst, og da høres det ut som jeg er den største rasisten – noe jeg ikke er, sa Sagen til VG torsdag.

annonse

Innslaget er blitt fjernet fra nettet etter initiativ fra programlederne selv.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon