Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Staten vil frata kommunen medbestemmelse, og vil bygge en ny E6 i Oslo øst. Det får byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Berg (MDG), til å se rødt.

Regjeringen vurderer å iverksette en statlig plan for å få gjennomført det store prosjektet, som vil bli Oslos største veiutbygging gjennom tidene. Men planen kommer i konflikt med den politiske plattformen til byrådet i Oslo kommune. De har ambisjoner om å bli en såkalt nullutslippsby innen 2030.

I den politiske plattformen som ble lagt fram i forrige uke, sa byrådet for første gang helt klart at E6 Oslo øst må skrinlegges. De gjentok også motstanden mot E18 Vestkorridoren. Det skriver NRK.

annonse

Les også: Liv og lære for Lan og Eivind – på svenskehandel med leiebil

– Det vil være en krigserklæring mot Oslos klimamål og mot bylufta, sier miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg og legger til.

– Når vi skal bli en nullutslippsby innen 2030, om bare ti år, kan vi ikke samtidig drive å bygge motorveier på kryss og tvers av byen vår.

annonse

Mer asfalt betyr mer biltrafikk mener MDG, og da hjelper det lite at den nye motorveien skal legges i tunnel under boligområder. Tusenvis vil bli plaget av støv og støy, fremholder partiet.

Les også: MDG vil ha vekk én av tre biler i storbyene

Fremskrittspartiet ser frem til en ny E6, og argumenterer for fordelene i veiprosjektet.

– Det sørger for bedre fremkommelighet både for tungtransport og biltrafikk. Og det legger trafikken under bakken. Det gjør at du skjermer innbyggerne i Oslo for den biltrafikken de opplever, sier statssekretær Tommy Skjervold (Frp) i Samferdselsdepartementet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon