Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Oslo tingrett slo fredag fast at Krekar kan utleveres, melder NRK. Der risikerer han 12 års fengsel for terrorforbund. 

Najmuddin Faraj Ahmad, kjent som mulla Krekar ble pågrepet i juli, etter at han ble dømt til 12 års fengsel i en italiensk domstol.

– Jeg er ikke overrasket, men det betyr ikke at jeg synes kjennelsen er riktig. Mulla Krekar kommer til å påanke mandag. Vi kommer bruke alle rettsmidler. Bakgrunnen for det er at mulla Krekar aldri har ledet noen terrororganisasjone, inngått i terrorforbund, eller hatt noen forbindelser med Italia, sier Krekars forsvarer Brynjar Meling til TV 2.

annonse

I kjennelsen fredag er det ifølge NTB rettens syn at Krekar vil få en rettferdig rettergang i Italia og at hans grunnleggende rettigheter ikke vil bli krenket.

– Retten forutsetter at siktede, ved en utlevering til Italia, får rett til en ny bedømmelse av bevisene i lys av sin forklaring og tilstedeværelse, ved ankebehandlingen, skriver tingrettsdommer Elisabeth Jordan Ramstad ifølge NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon