Illustrasjonsbilde. Foto: Camilla Daae-Qvale / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er allerede full vinter i Nord-Norge med skisesong og snøskredfare. Skredvarslingen har startet opp, og i år er det en måned før det som er vanlig.

Snøskredvarslingen starter vanligvis ikke sin daglige vurdering av snøforholdene før 1. desember. Men nå har skredekspertene likevel valgt å gå ut med en advarsel etter å ha mottatt en rekke rapporter om at det finnes vedvarende svake lag i snødekket.

– Det bør man virkelig ha respekt for. Hører man de ordene så betyr det at man bør være veldig skeptisk til bratt terreng. Det er da det går flest liv, sier vakthavende i snøskredvarslinga Solveig Kosberg til NRK.

annonse

Les også: Betydelig snøskredfare i Nord-Norge

– Det er rett og slett farlig, sier hun.

– Denne skredsesongen har startet tidlig. Men er det lagdelt snø på bakken så må man passe seg, uansett tid på året. Jeg vil anbefale folk å holde seg unna terreng som er brattere enn 30 grader.

annonse

Les også: 

I Nord-Norge har skiløyper blitt tråkket opp, bare i Tromsø her de gjort klar 300 kilometer. Det ser ut som om snøen har lagt seg og det er lite som tyder på at den kommer til å smelte.

– Så langt våre prognoser går, ser det ut til at det holder seg kjølig fremover, sier statsmeteorolog Ola Bakke Aashamar til NRK.

Det er ikke kjent hvordan disse værmeldingene påvirker folks klimaangst.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon