I helseprogrammet blir barn og foreldre fulgt opp av fysioterapeut, psykolog og en klinisk ernæringsfysiolog. Helseteamet utfører kontroller hver tredje måned. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

550 barn og unge fra Agder har de siste fire årene blitt behandlet for fedme ved Sørlandet sykehus, skriver Fædrelandsvennen.

Behandlingstilbudet «Smart Livsstil», som ble startet 1. mars 2015, gis til barn som har en kroppsmasseindeks som indikerer at det lider av fedme eller alvorlig fedme.

De siste fire årene har 550 barn og unge i Agder fått behandlingen, ifølge avisen.

annonse

– Flere studier viser at mellom 15 og 20 prosent av alle barn og unge i Norge er overvektige. Vi behandler bare de 3 prosentene som befinner seg øverst på denne skalaen, sier barnelege og medisinsk ansvarlig Unni Mette Stamnes Köpp ved Sørlandet sykehus.

Tre av fire deltakere i behandlingstilbudet oppgir at de opplever en positiv effekt. Tilbudet gjelder barn og unge mellom 2 og 18 år.

– Ser vi på resultatene våre, burde vi vært inne i bildet enda tidligere. Erfaringene viser at vi oppnår best effekt hos de yngste barna, de som fortsatt har mye høydevekst igjen, sier Köpp.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon