Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

I september 2019 ble 68 personer fra Kazakhstan arrestert på et motell i Minnesund for brudd på utlendingsloven. Samtlige ble bortvist og/eller utvist fra Norge.

Nå er to av de antatte bakmennene anholdt av Øst politidistrikt og siktet for menneskesmugling.

Fengslet

annonse

For noen uker siden ble de to pågrepet på et hotell som ligger nær Oslo lufthavn Gardermoen. Øst politidistrikt kunne gå til arrestasjon på bakgrunn av god etterretningsinformasjon. Begge, som er fra Kazakhstan, ble varetektsfengslet.

Les også: Profilert politileder brutalt slått ned på Tøyen (+)

Bedrageri?

annonse

Politiet mener at de to har drevet et såkalt «arbeidsformidlingsbyrå» i Kazakhstan, som igjen lover å formidle jobb i forskjellige europeiske land mot at man betaler store pengebeløp.
Imidlertid tyder mye på at dette er ren svindel, og at de som blir sendt til Europa på turistvisum, hverken får jobb eller oppholdstillatelse

Resett har avdekket bakmennenes Instagram-konto:

 

Se dette innlegget på Instagram

 

ГОДОВЫЕ РАБОЧИЕ ВИЗЫ !!!И подача в Астане💯💯💯🤩🤩🤩

Et innlegg delt av Трудоустройство в Европу (@_ortoclass_)

Fengslet

Fredag fikk Resett kontakt med ansvarlig jurist på saken, politiadvokat John Skarpeid. Han jobber med organisert kriminalitet i Øst politidistrikt.

Skarpeid opplyste at de to aktuelle antatte bakmennene nå er fengslet i nye fire uker.

Begge nekter straffeskyld

De to er siktet for overtredelse av Utlendingsloven § 108 femte ledd bokstav a – for i vinnings hensikt å ha drevet organisert virksomhet med sikte på å hjelpe utlendinger til ulovlig innreise til riket eller en annen stat. Jfr. Straffeloven § 15 (at også den som har medvirket til et straffbart forhold eventuelt kan straffes).

annonse

Politiadvokat Skarpeid bekreftet det som Resett allerede visste om saken, men i og med at etterforskningen fortsatt pågår, ville han per i dag ikke blottlegge ytterligere informasjon som så langt er avdekket i saken.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon