Bergens Tidende. Foto: NTB scanpix
annonse

Resett blir stemplet som en «høyreradikal blogg» på lederplass i en lokalavis på Vestlandet.

Avisen Bergens Tidende har tatt for seg en Facebook-kommentar skrevet av Frp-politiker Per-Willy Amundsen, som reagerte på at IKEA har skiftet navn på julevarene sine.

De tradisjonelle julevarene har fått navnet «vinterfest» av IKEA, noe som provoserte den tidligere justisministeren.

annonse

– Som folk flest gleder jeg meg til å feire en tradisjonell norsk jul. Men det gjør ikke IKEA. De inviterer oss til å pynte til såkalt «vinterfest». Svensk politisk korrekthet kjenner ingen grenser, den bør snarest få offisiell status som parodi på seg selv.

– Ikke en krone fra oss blir brukt på IKEA før jul. Hva med deg, holder du «vinterfest» eller skal du feire jul i desember?, skrev Amundsen på Facebook.

annonse

– Høyreradikale

Resett skrev en sak om IKEAs navneendring på julevarene, og dette har blitt omtalt i Bergens Tidende som stempler Resett som en «høyreradikal blogg».

– Amundsen ser ut til å ha hentet inspirasjonen fra den høyreradikale bloggen Resett, som selvsagt er inspirert av amerikansk kulturkrig. Der er «War on Christmas» en velkjent debatt, skriver avisen.

Men det er ikke bare Resett som blir stemplet. Også nettstedet HRS blir omtalt som «høyreradikalt».

«ikke-sosilistisk»

annonse

Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig, står det skrevet under kommentarene som blir skrevet på lederplass i Bergens Tidende.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse