Tore Sagen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Vi har altså ikke kommet oss videre, alle leter med lykt og lupe etter noe å bli krenket for.

Moromann Per Inge Torkelsen sa en gang at det å ikke bli gjort narr av var å utelukke noen fra det gode selskap, han mente vi måtte tørre tulle og skøye med både handikappede, homofile, tykke og smale med flere. Det som var fornærmelsen var å ikke bli tatt med når noe skulle tulles eller skøyes med (ikke ordrett).

Tore Sagen er en humorist i NRK som tullet med rasister. Det burde være ok. Selv å bruke ordet neger. Men det falt ikke i god jord, da ropes det krenkelse og fy og skam over hele linja. Tore Sagen har nå gått ut og beklaget innslaget i radioen, og NRK har fjernet det.

annonse

Les også: Sissener legger skylden for svak krone på MDG

Hvis en fremmedkulturell i Norge ønsker å bli integrert så skulle man tro at det å forstå norsk satire og galgenhumor er en del av den norske kulturen. Det er nesten som om jeg selv blir krenket av at vi ikke skal få lov å utøve vår humor. Men tilbake til Per Inge, det han ytret om at alle måtte kunne bli tullet med var ikke så dumt, det å ikke kunne bli gjort litt narr av og tullet med er det samme som å bli holdt utenfor humoren i samfunnet, etter min oppfatning må jo det være svært diskriminerende å utelukke en rase, en kultur, en religion, eller en profet for den del fra humorens høyborg.

Les også: Reaksjonene på Tore Sagen viser hvor lettkrenket mange har blitt

Når NRK skal være artig og lage en litt dum karakter, så snakker de «trøndersk», alle som kjenner trøndere vet at de ikke er dummere en andre, men jeg har ikke sett noen trøndere som har ytret at det har krenket, heller tvert om så ler de seg i kne, det samme gjøres det narr av nordlendinger som storkjefta sjarkfiskere med ikke alt for mye mellom øra, men nordlendingene tar dette med knusende ro og er med på spøken. Samme kan sies om norske homofile, kristne, ja og til og med samer tåler å bli tullet med. Hvorfor skal vi da utelukke enkelte folkegrupper og raser?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon