annonse
annonse

NRK skal opplyse og informere sine egne lesere om fakta. Det gjør de ikke i terrorsaken i Marrokko. Hvorfor ikke?

Norske Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) hadde vært på fottur i Atlasfjellene i Marokko da de ble funnet drept nær landsbyen Imlil mandag 17. desember i fjor.

Totalt ble 24 menn tiltalt i saken, og i juli ble de tre hovedmennene dømt til døden, skriver NRK.

annonse

Saken er skrevet av journalist Marit Kolberg og Mohammed Alayoubi, som betegner terrorhandlingene som «Marokkodrapene».

Man må skrolle helt nederst i saken på NRK.no før man kan lese om terroristenes tilknytning til IS.

annonse

De to skandinaviske jentene ble forfulgt av islamske terrorister og angrepet midt på natta av flere menn som filmet da de halshugget jentene. Dette blir heller ikke nevnt i NRK-saken. Skal dette ties ihjel? Håper NRK at folk vil glemme hvordan jentene ble drept hvis de unnlater å nevne halshuggingen?

– Skremme muslimer

Sammenligner man NRKs dekning med terrorsiktede Phillip Manshaus, er det overraskende hvordan de to sakene blir presentert av NRK.

«Philip Manshaus avhørt på nytt: Politiet mener målet hans var å skremme muslimer», heter det overskriften i en av sakene.

«Terrorist, hatet muslimer, høyreekstremist, nazist» er gjengangere i NRKs omtale av Manshaus.

Lo under rettsaken

At Manshaus er en nazist som hadde til hensikt å drepe uskyldige mennesker er det ingen som betviler. Og det er riktig av mediene å avdekke, skrive om og omtale Manshaus’ motiver. Men hvorfor blir ikke barbarene som skar hodet av to skandinaviske jenter omtalt like utilslørt og oppriktig?

annonse

Hvorfor blir de ikke omtalt som terrorister som utførte en barbarisk terrorhandling der målet var å «skremme de vantro»?

Det er også verdt å nevne at Manshaus mislykkede terrorforsøk fikk mye større oppmerksomhet enn halshuggingen av Ueland og Jespersen i Marrokko. Det har vært lite med «live-sending» og knipsing av bilder av IS-terroristene i Marrokko. Det er de samme gamle Scanpix-bildene som blir brukt igjen og igjen.

Les også: Neste år skal din husstand betale mer for desinformasjon

At terroristene lo da drapene ble skildret i rettsaken, har heller ikke blitt omtalt i NRKs saker. Hvorfor blir slike viktige opplysninger utelatt i rapporteringen? Hva er hensikten med å holde igjen slik informasjon?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon