Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Mark Kerton, PA via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Joshua King ble matchvinner da Bournemouth påførte Manchester United et sviende 0-1-tap. King var en av Ole Gunnar Solskjærs elever i United-akademiet.

Solskjær og Manchester United kom til kampen fulle av selvtillit etter å ha slått Chelsea ut av ligacupen onsdag med 2-1. Bournemouth og King har på sin side slitt og var uten scoring på tre seriekamper.

Bournemouth hadde ikke slått Manchester United siden King scoret vinnermålet i 2-1-seieren for snart fire år siden.

annonse

Joshua King var en del av Manchester Uniteds akademi fra 2009 og hadde kontrakt med klubben til han ble solgt til Blackburn 2013. Til Bournemouth kom han i 2015.

Den norske spissen var innledningsvis aktiv og god på topp for hjemmelaget. Han gjorde alt riktig da han tok ned ballen på brystet inne i feltet. Nordmannen fikk vendt unna Aaron Wan-Bissaka før han banket ballen i mål til 1-0.

– For meg er det litt ekstra spesielt å score mot min tidligere klubb og noen tidligere lagkamerater og tidligere manager, sa King til VG i pressesonen.

Magi
annonse

– Vi klarte ikke å utnytte den gode starten vår, og et øyeblikks magi gjorde at de vant. Noen ganger må du bare rekke hendene i været og si «godt gjort», sa Solskjær.

– I kamper som denne er det viktig å få det første målet, og det var de som fikk, sa kristiansunderen.

– En veldig god prestasjon av Josh, men det var angrepsspillet vårt som førte til en slik prestasjon. Vi var flinkere innenfor 16-meteren, forklarte Bournemouth-manager Eddie Howe til BBC.

Det var Kings tredje mål for Bournemouth denne sesongen og hans 45. totalt i Premier League. Han har et godt stykke opp til Solskjærs 91 mål som mestscorende nordmann i den øverste serien i England.

Manchester United var det beste laget i 1. omgang, men klarte ikke å utnytte overtaket til å skape noen særlig store muligheter.

Regnvær

Det var ikke mye som minnet om sol i «sommerbyen» Bournemouth. Det bøttet ned i et ufyselig vær. United presset på for scoring i den andre omgangen, men hjemmelaget forsvarte seg på eksemplarisk vis og vant 1-0.

annonse

Tapet var Uniteds første på fem kamper.

Manchester United tar imot Partizan Beograd i europaligaen torsdag til uken. Neste søndag møter de Brighton hjemme. Bournemouth skal neste søndag ut mot Newcastle.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon