Magnus Carlsen og Wesley So foran de siste partiene i VM-finalen i fischersjakk lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Amerikanske Wesley So sikret seg VM-tittelen i fischersjakk med 13,5-2,5-seier over Magnus Carlsen.

Det første hurtigsjakkpartiet lørdag endte med remis etter at So hadde hatt et stort overtak og dessuten var foran på tid underveis. Han virket preget av alvoret, og pulsen var hele tiden høy.

Etter det partiet var den filippinskfødte amerikaneren kun én remis unna seier over sin to år eldre og langt mer meritterte motstander.

annonse

So utnyttet første mulighet med seier i det andre hurtigsjakkpartiet. Carlsens spill virket litt desperat, og NRKs sjakkekspert Torstein Bae kalte spillet for «kafésjakk».

Den 26 år gamle So fikk et overtak i finalen etter å ha vunnet tre av timespartiene torsdag og fredag. Det første partiet gikk til remis.

VM-tittelen skulle avgjøres i løpet av fire hurtigsjakkpartier og fire lynsjakkpartier. Første spiller til 12,5 poeng kunne juble for den første offisielle VM-tittelen i fischersjakk.

Denne måten å spille sjakk skiller seg fra vanlig sjakk ved at offisersbrikkene stilles opp tilfeldig på brettet, men alltid som et speilbilde av hverandre. Kongen må alltid stå mellom tårnene. Løperne må stå på hver sin farge. Totalt er det 959 potensielle startposisjoner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon