Tore Sagen Foto NTB scanpix.
annonse
annonse

At Tore Sagens plumpe rasisthumor skulle ende med at VG og en kommentator i Nettavisen legger skylden på Resett og den jevne Frp-velger er som normalt.

PK-eliten kan å vaske seg i hverandres frådende spytt, tørke seg på den andres designerklær og skylde på noen utenfor boblen.

Konteksten var feil til å begynne med, Tore Sagen. Du insinuerte at teksten som sidestilte klimafornektere med primitive rasister var noe du hadde skrevet og fått godkjent av kona. Slik kunne det liksom gå kalde gysninger nedover ryggen på kollegaene. Men siden oppgulpet er blitt forklart (og ikke motsagt) som en parodi på den etablerte PK-elitens oppfattelse av en typisk Resett-leser som stemmer FrP, så manglet den en annen kontekst og en mer ekstrem fortsettelse.

annonse

Les også: Reaksjonene på Tore Sagen viser hvor lettkrenket mange har blitt

Du burde ikke sagt at det var et fra et eget uutgitt manifest. Du skulle ha sagt noe slik:

– Se for deg at du er på sydenferie med svigers. Du kjeder deg på stranda og kommer i prat med den eneste som ligger der. Det er en gammel sullik. Den feite grisemagen hans flyter ut over solstolen og det som engang var en balansert kropp. På hodet har han en FrP-caps og på mobiltelefonen som har Ole Ivars-deksel, ligger Resett i synet ditt. Han dulter borti deg, peker på himmelen og gliser. «Global oppvarming, høhø». Så ranter han i vei om Greta Thunberg. Du ser sikkelet i munnen hans syde mens du bruker all energi på å stenge vrøvlet hans ute. Likevel får du med deg noe om at aspergerjenta burde vært beskyttet mot seg selv. Da han ser en afrikaner selge frukt og drikke på stranda begynner han med den rasistiske tiraden vi alle kjenner, den som ender med en gnu.

annonse

Men han stopper ikke der

– Vi burde jo gjøre litt u-hjelp når vi først er her i utlandet. Tror du ikke de har noen horer vi kan hjelpe på massasjeinstituttet nede i byen. Vil du bli med? Kan jo ta med en hjem og bruke a’ noen år før vi setter a på dørmatta til krisesenteret. Alltids flere å ta av vettø! Høhø!»

Les også: Radioresepsjonen-innslag fjernes etter reaksjoner

Skamløse VG

Både VG, som først brukte Sagens utspill på skammelig vis, og Nettavisen lar skribenter slippe til som klarer å blande FrP og Resett inn i PK-elitens egen indre selvjustis, der de vasker seg i eget spytt, tørker seg på hverandres designerklær og slenger avfallet på Resett og FrP. Det er ganske utrolig. Men nå har de lært at de identitetsbevisste unge med lesevansker, humorforstoppelse og generell vegring for å lese noe som er lenger enn en tweet ikke vil forstå noe, selv ikke når det blir forklart.

VG burde ha forklart for skribent, Nastaran Marie Kowkabi, at om innlegget hennes, som tydelig viste at hun ikke hadde fått med seg all informasjon og at hun ikke hadde forstått den lille informasjonen hun hadde fått med seg, ikke ville tjene annet enn noen tusen delinger og klikk.

annonse

Senere på dagen legger VG ut en artikkel der de forklarer at Tore Sagen er en bra fyr og ingen rasist. NRK og Kowkabi får si sitt. Men dette er en koseartikkel. En som forklarer for de som ikke fikk all informasjon med Kowkabis innlegg. Og nå har de alt tjent rått på at mange ikke har forstått bakgrunnen for innlegget. Kalkulerende og kynisk av VG. De får både Kowkabi og Sagen til å se verre ut enn de er. Kowkabis innlegg burde aldri kommet på trykk slik det står på trykk.

Les også: Rapartist advarer rasisme-anklagede Tore Sagen: – Husk at det bor mange «aper» i Oslo og du blir kanskje gjenkjent

Men det er kommentator Hans Petter Sjøli som står for oppsummeringen av egen idioti på VG-huset. Han klarer å blande inn Resett i det hele. Som om det var de som satt og spydde ut tullete satire om gnuer og afrikanere. Som om «Resett», som han kaller dem, sidestilte klimafornektere med verste sort rasister.

– Jeg er som Tore Sagen hvit og sånn passe privilegert. Men jeg er sliten. Og bedrøvet. Og trøtt. Ikke fordi det ikke føres viktige debatter om språkbruk og om den økende (er den?) rasismen i samfunnet, og om dette lille, dumme nettstedet «Resett» (og tilstøtende uherligheter), som benytter enhver anledning til å lage bål av den minste gnist.

Jeg må spørre: Hvem laget bål av en liten gnist her VG?

Frp = Alliansen

Fra før har Mahmoud Farahmand skrevet i Nettavisen. Han gjør det klart at Sagen parodierer en gjennomsnitts Frp-velger.

– Om noen så er nok Sagens innslag et forsøk på å parodiere det som forbindes med en gjennomsnittlig Frp-velger eller medlem av Alliansen.

Les også: En dag i humoristen Tore Sagens liv

Hjelpe meg! Over 100 000 mennesker i Norge ser på afrikanere som undermålere og gnujegere. Forøvrig fikk Alliansen litt over 3 000 stemmer ved sist stortingsvalg. Når ble Alliansen og Frp sidestilt i folks sinn? Må du være PK-elite for å forstå det? Det blir for dumt fra den vanligvis gode pennen til Farahmand.

Ingenting av det som blir presentert på NRK eller andre TV- og radiokanalers humoravdeling er improvisert frem. Skuespillere som Rolf Wesenlund klarte å improvisere på scenen, improvisere så skuespillere knakk sammen i latter. Det var før det. Nytt på nytt, Mandags- og Torsdagsklubben, Radioresepsjonen og dens like blir selvsagt planlagt ned i minste detalj. At de klarer å le av egne vitser som allerede er presentert og pusset på er utrolig. Jeg ler ikke engang når jeg hører dem for første gang

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon