Nattevandring for FNs bærekraftsmål i regi av Norad opp fjellet Aksla i Ålesund Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
annonse
annonse

Frykter at dyktige ansatte skal miste jobbene sine. 

Bistands-byråkraten Anders Sørlie er ansatt som rådgiver i Norad, organet som forvalter norske bistandsmidler til utviklingshjelp og nødhjelp utenfor rikets grenser.

I Utrop tar han nå til orde for at Norge bør ta i mot flere asylsøkere og flyktninger.

annonse

«I høst legges fem nye asylmottak ned, og UDI vil da sitte igjen med totalt 25 mottak i Norge. Til sammenligning hadde vi ved inngangen til 2016 godt over 200 asylmottak rundt i landet.

Les også: Asylkrisen i Hellas blir stadig verre – kraftig økning i antall båter fra Tyrkia

Siden 2016 har dermed omlag 2500 arbeidsplasser forsvunnet og mange dyktige personer har mistet jobbene sine. Ikke minst har vi mistet mange mottak, som over tid hadde opparbeidet seg god kunnskap og erfaring, og som hadde bygget opp et tett og godt samarbeid med lokalsamfunn, skoler og frivillige organisasjoner.»

annonse

Les også: Norge – herberget som ikke hadde plass

Han drøfter ikke om det kan være fornuftig å bruke de sparte pengene på andre velferdsoppgaver eller å spare pengene til fremtidige generasjoner som ikke vil kunne nyte godt av vår oljeformue.

«Jeg vil påstå at det ikke er noe annet land i verden enn Norge som har bedre kompetanse, kapasitet eller råd til nettopp det», skriver Sørlie.

Les også: Torbjørn Røe Isaksen svarer kritikerne: Dagens asyl- og flyktningpolitikk må strammes ytterligere inn (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon