Shoaib Sultan. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Når innvandrergjenger overfaller tilfeldige nordmenn på gaten så er det helt stille fra Antirasistisk senter, selv om de mottar 5 millioner av våre skattepenger for å bekjempe rasisme.

Men når en komiker sier noe som kan tolkes i verste mening, eller at Resett setter en sak om IKEA på spissen for å belyse en utvikling, da våkner ARS til livet.

Her konstrueres det rasisme, mens alvorlig rasisme også forties. Innvandrergjenger som utøver rasistisk vold mot nordmenn, dette er ikke et nytt fenomen, men det passer ikke inn i en antirasistisk illusjon. Der er ting fremstilt sort-hvitt – innvandrere er utelukkende ofre og nordmenn er overgripere. Men når virkeligheten motsier illusjonen, så er tendensen å vende blikket vekk og snakke om noe helt annet.

annonse

Les også: Antirasistisk Senter får videreført støtte på over 5 millioner kroner

Om denne metoden gjør sitt for å bekjempe rasisme kan man nok debattere. Men det er spørsmål om det lønner seg for ARS å luke på begge sider av gjerdet. Millionene ligger nok heller i å blåse opp symbolsaker. Antirasister har som kjent de beste hensikter og står hevet over enhver kritikk. Bortsett kritikk fra «ytre høyre-bloggen», som senterets tidligere spesialrådgiver i ekstremisme Shoaib Sultan kaller Resett. Men så sett slapp vi billigere unna enn HRS, de fikk kallenavnet «hatbloggen».

Som tidligere spesialrådgiver burde han vite – mildere bruk av ord vil få debattanter til å senke skuldrene. Om det er ARS’ hensikt?

annonse

Les også: Shoaib Sultan slutter i Antirasistisk Senter

I alle fall slår den tidligere spesialrådgiveren i ekstremisme, som også er bystyrerepresentant i Oslo for Miljøpartiet de Grønne og tidligere generalsekretær i Islamsk Råd Norge, fast følgende:

– I det som nesten har blitt en årlig tradisjon legger man fra ytre høyre ut et innlegg som skal piske opp hat i forkant av jul.

Sultan mener at Resetts artikkel om IKEA hadde onde hensikter, og at vi utnytter julestemningen for å sette grupper opp mot hverandre.

Les også: Ikea avlyser «julehandelen» – tilbyr vintervarer

– Det er bloggen på ytre høyre, Resett, som har skrevet om dette med hatfest om «svenske tilstander» og «snikislamisering» i kommentarfeltene. En helt naturlig reaksjon på hundefløyten hvor dette selvsagt er den naturlige og forventede for ikke å si den ønskede reaksjonen, skriver spesialrådgiveren.

Så var det Tore Sagen

Det er ikke så lett å være humorist i disse dager. Sagen har også sagt noe «morsomt» om Resett, og selvfølgelig fått noe tilbake fra oss. Men det ble tross alt ikke noen offentlig sak slik at ARS måtte komme på banen. Det var ikke før han brukte et forbudt ord om afrikanere at han fikk hylekoret etter seg. Innlegget er skrevet av ARS’ redaktør Carima Tirillsdottir Heinesen og er kanskje litt «personlig».

annonse

– Gjennom store deler av barne- og ungdomsskolen var jeg månedlig innom rektors kontor. Ikke fordi jeg var en vanskelig elev, men for å sladre på folk som hadde sagt eller gjort rasistiske ting, enten mot søsteren min, eller meg. Som usikker tenåring var det ille nok i seg selv å sladre på medelever.

Les også: Rolness om Antirasistisk Senter: – Debattsabotører med statsstøtte

Redaktøren forteller at det var en tilfeldighet at hun fikk høre innslaget til Tore Sagen, og det gikk kaldt nedover ryggen hennes.

– Innslaget er muligens ment som humor, men nå som jeg er voksen skal jeg ta følelsen av ubehag på alvor. Jeg skal sladre til NRK gjennom Kringkastningsrådet fordi jeg synes det er særdeles ugreit at innflytelsesrike mediepersonligheter ansatt i statskanalen vår gjør seg morsomme med rasistiske utsagn i beste sendetid.

En kan faktisk stille det enkle spørsmålet om våre skattepenger egentlig blir anvendt på en fornuftig måte?

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon