Italias statsminister Guiseppe Conte. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Pavel Golovkin)
annonse

Den venstrevridde regjeringskoalisjonen i Italia har varslet at de kommer til å gi mer penger til migranter enn til italienere med funksjonshemming. 

I tall publisert denne uken fremgår det at den italienske regjeringen vil etablere et fond for utviklingshemmede, der det skal investeres 50 millioner euro neste år, 200 millioner euro i 2021 og 300 millioner euro i 2022. Dette rapporterer avisen Il Giornale. 

Dette tilsvarer omtrent 54 cent per dag per utviklingshemmede italiener, ifølge avisen beregninger.

annonse

Til sammenligning vil regjeringen gi migranter og asylsøkere 20 euro hver per dag. Dette bidraget er blitt kuttet fra 35 euro under Matteo Salvinis tid som innenriksminister. 

Dette kuttet møtte i sin tid stor motstand. Innvandringsliberale organisasjoner påstod at 20 euro var mindre enn hva en hund i kennel får.

Les også: Salvini med brakvalg i Umbria

Konflikt 

Budsjettet har vært en kilde til konflikt mellom koalisjonspartnerne, den venstrepopulistiske Femstjernersbevegelsen og det sosialdemokratiske Demokratiske partiet. De to partiene inngikk en koalisjon, da Femstjernersbevegelsen kastet Matteo Salvinis parti Lega ut av regjeringskontorene, til fordel for sosialdemokratene. Siden er landets innvandringspolitikk liberalisert. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.