Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

I rundt fire måneder Rune Halseth (55) uskyldig i fengsel, feilaktig dømt for trygdebedrageri. Nå mener han NAV-direktør Sigrun Vågeng burde trekke seg.

Lørdag gjestet Halseth Ukeslutt på NRK, der uttalte han at NAV-direktøren bør trekke seg.

– Det tror jeg hadde lettet mange mennesker – at hun tok litt ansvar. At hun var sitt ansvar bevisst, og gikk av, sier Halseth til NRK.

annonse

Les også: Dette er ikke tidspunktet å vende Resett ryggen

Halseth ble i 2016 uskyldig dømt til fem måneders ubetinget fengsel for trygdebedrageri for over 300 000 kroner, og sonet fire av dem.

Mandag denne uken kom nyheten om at minst 48 personer kan ha blitt uskyldig dømt for trygdesvindel. Halseth er en av dem. Årsaken er at Nav har tolket regelverket feil. Over 2000 saker kan være feilbehandlet.

Halseth sier han ikke enda har blitt kontaktet av noen fra Nav, men fikk bekreftet via de andre rettsinstansene involvert i saken at han er en av dem som er dømt på feil grunnlag.

Før Vågeng går av mener Halseth at Nav-direktøren må komme med en genuin unnskyldning til alle de involverte.

– Hun burde kanskje gitt lyd fra seg til de berørte og kommet med et fullstendig opplegg om hvordan de skal betale tilbake penger som de faktisk har stjålet, sier 55-åringen.

Les også: Rasist-kritikken mot Tore Sagen fortsetter: Omtales som «skitne gris» og «kvalmende type»

Vil ikke trekke seg

I et intervju uttalte Nav-direktøren at hun ikke kommer til å trekke seg fra stillingen sin i år. Hun sier at hun vil gå av neste år, når kontrakten hennes går ut.

annonse

– For meg er det litt underordnet hva som skjer med min stilling. Det handler om de som Rune og andre som er berørt, sier hun.

Hun er usikker på om opprydningsarbeidet etter trygdeskandalen vil være ferdig innen den tid.

– Jeg tror nok uansett om min tid i Nav blir lang eller kort, så kommer vi til å bruke mye tid på dette.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon