- Resett - https://resett.no -

Abid Raja om Koran-SFO: – Dette er noe fremmed som ikke hører hjemme i det norske samfunnet

Abid Raja mener han følger godt med på det som skjer i muslimske miljøer i Norge, men at virksomheten til Det Islamske Kultursenter har gått «under radaren».

Aftenposten kunne lørdag avsløre at flere barn i ukedagene har overnattet i lokalene til det reaksjonære muslimske trossamfunnet Det Islamske Kultursenter.

Les også: Horribel praksis: Vi trenger ikke Koran-SFO i Norge [1]

annonse

– Svært bekymret

Abid Raja sier han er svært bekymret for barna.

– Dette er ikke en vanlig leirskole eller håndballhelg. Dette er noe fremmed som ikke hører hjemme i det norske samfunnet. Dette er særbehandling av ikke-etniske norske barn som hindrer integrering. Jeg blir svært bekymret for disse barna. Her ser vi at en normal barndom blir erstattet av en kontrollert og religiøs barndom. Det er ufrihet i praksis, sier Raja til Aftenposten [2].

annonse

Les også: Hvor er Antirasistisk senter når innvandrergjenger utøver rasistisk vold mot nordmenn? [3]

Raja advarer mot at slike institusjoner kan føre til det han kaller «britiske tilstander», med religiøse skoler og religiøst barnevern.

– Dette er uønsket fra et politisk ståsted, og jeg kan som godt integrert muslim si at dette også er uønsket sett fra et muslimsk ståsted. Muslimene har ikke godt av å bli segregert i det norske samfunnet, sier han.

Raja sier videre at det er spesielt provoserende at senteret, som driver religionsundervisning, leksehjelp og fritidsaktiviteter for barn med tyrkisk bakgrunn mellom 11 og 15 år, skiller gutter og jenter.

– Her blir man kontrollert og nøye fulgt opp. Det er manglende frihet for barna. Vanlig ungdom går hjem til nabolaget og har normal frihet. De bor nå i Norge. Den største verdien av alt i Norge er frihet. Vi kan ikke tillate institusjoner som bygger ned friheten, fremmer kjønns- og religiøs segregering og som legger til rette for parallell samfunn.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474