Foto: Berit Roald / Scanpix
annonse
annonse

Kommentator Hege Ulstein trekker seg fra en pressedebatt om #metoo. 

I et Facebook-innlegg erklærer Dagsavisens kommentator Hege Ulstein at hun trekker seg fra journalistkonferansen Svarte Natta, der hun hadde takket ja til å delta i en paneldebatt om pressens dekning av #metoo, noe hun hadde blitt spurt om for en stund siden.

– Metoo representerer et av de viktigste fremskrittene for feminismen i nyere tid og det er mange sider ved pressedekningen som bør invitere til både debatt og refleksjon, skriver Ulstein i innlegget.

annonse

Les også: Dagsavisen-kommentator: Omskårede kvinner har like stor glede av sex

«Giske-show»

Siden skal Ulstein imidlertid ha fått beskjed om at debatten var satt i sammenheng med en bolk der Trond Giske og den svensk-finske journalisten Fredrik Virtanen skulle fortelle sine historier. Virtanen omtales i den forbindelse som det første store «offeret» til den svenske #metoo-bevegelsen.

– Jeg ble invitert til og takket ja til en pressedebatt om Metoo. Det har nå utviklet seg til noe som kan se ut som et Giske-show. Det takker jeg nei til. Jeg har informert Svarte Natta om at jeg ikke kan delta i et panel der premisset ser ut til å være at en toppolitiker som har krenket flere unge kvinner, skal framstilles som et offer. Det er nærliggende å se arrangementet som en bit i puslespillet som handler om Giskes vei tilbake til makten, skriver kommentatoren. 

annonse

Uavklarte premisser

Hun påpeker at det er et journalistisk prinsipp å klargjøre premissene, et prinsipp hun opplever at Svarte Natta har brutt med.

– Det må være legitimt å trekke seg fra et program når det ender opp som noe helt annet enn det man sa ja til i utgangspunktet. Jeg har hatt en god samtale med ordstyrer og opplever at mitt synspunkt på dette blir respektert. Det setter jeg stor pris på.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon