Resetts redaktør, Helge Lurås. Foto: Christopher Olssøn.
annonse
annonse

Helge Lurås’ selvbiografi Veien til Resett – løgn, illusjoner og politisk korrekthet, er snart klar til utsendelse. Jeg har allerede lest boken.

I selvbiografien blir du bedre kjent med mennesket bak redaktøren som i dag målbærer den tydeligste og skarpeste kritikken mot den etablerte offentligheten i Norge. Men du får også bli med en lun fortellerstemme på veien. Veien som går mot Resett.

Resett og Helge Lurås vokser i boken til ett. Det altoppslukende prosjektet Resett er en gambling med sannheten på innerlommen. Det er et åpent sjansespill; for Lurås har stått opp mot vedtatte sannheter, og har med det blitt en slags uoffisiell riksfiende nummer en for snakkeklassen, de som før snakket mot mindre bakgrunnsstøy.

annonse

Les også: Fra Konnerud til Resett – et opprør mot det bestående

Lurås gikk veien fra det aksepterte og etablerte, til å starte Norges mest kontroversielle nettavis. Et medium som raskt ble mye større enn noen kunne forutse. Det må ha vært det som glapp han fra de som trodde de hadde ham og inn i en verden de ikke kan eller vil begripe. Fra «kjæledegge» på NRK, utgitt på Cappelen og med spalteplass i anerkjente aviser, til å bli boikottet i stor stil av redaksjoner, politikere, annonsører og andre meningsmotstandere. Har Lurås mistet forstanden? Har han gått seg vill?

Du vet mer om aldri avslørte hendelser i Norge når du har lest boken, men ikke bare om nye sjokkerende avsløringer. De lune hemmelighetene setter du vel så stor pris på. For hvordan kan Resett bestå midt i all motstand? Hvorfor rakner det ikke?

annonse

Leseren blir invitert inn i biter av den unge Lurås’ oppvekst. Vendingen kommer med et utenlandsopphold under krigen på Balkan. At han skulle tilbake til Norge virket ikke sannsynlig for ham. Han visste ikke hvor veien gikk…

Roen man forbinder med Lurås på TV er tilstede i fortellerstemmen. I bokform får du en nærkontakt med tankene til Helge Lurås. Vurderingene for og imot. Hendelsene og menneskene som førte til Resett.  Som midt i et mediestormens øye.

Har Lurås har mistet forstanden der inne i Resetts forunderlige verden? Du kan vurdere det selv når boken er klar til utsendelse om en uke.

Selvbiografien er første utgivelse på Resett forlag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon