Skjermdump fra Nordlys. Foto: Glenn Smeers
annonse

Årets oktober har ikke vært så kald på over 10 år, med temperatur ned mot hele 29 minusgrader på Finnmarksvidda, skriver TV 2. Snart kommer snøen også over hele landet.

I Tromsø søndag morgen, ble det målt 56 cm snø, opplyser vakthavende statsmeteorolog Sjur Wergeland til Nordlys.  Snømengdene er historiske for november, viser statistikk fra Yr.no og Meteorologisk institutt. Ifølge statistikken har det de siste 97 årene kun vært mer snø én gang. I 2006 målte man 67 centimeter snø den 3. november. Før det må man tilbake til  1922, da det ble målt 59 centimeter den 3. november.

Les også: Klimacaset: Slik diskrediterer NRK folk og synspunkter de ikke liker (+)

annonse

Meteorolog Beate Tveita ved Storm, sier til TV 2:

– I Nord-Norge er det ordentlig vinterlig, og har vært det en stund allerede. I resten av landet blir det kaldt høstvær med skyer og vind, og vi må nok vente til det nærmer seg helg igjen før det blir snø flere steder, for eksempel i Oslo og på større deler av Østlandet. På Finnmarksvidda og enkelte steder i høyden på Østlandet har vi sett svært lave temperaturer. Det laveste jeg har sett er vel 29 minusgrader på Finnmarksvidda, men så blir det plussgrader på dagen, avslutter Tveita.

Mandag er det forventet minus 5 i Trondheim, minus 1 i Oslo, minus 6 på Hamar og minus 4 i Tromsø.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.