Foto: Berit Roald / Scanpix
annonse

Dagsavisen-kommentator Hege Ulstein vil ikke sitte i panelet i en debatt om #metoo, fordi Trond Giske også skal delta.

Hun bruker den feministiske argumentasjonen som begrunnelse. Hun vil ikke være med på noe hun ser på som et ledd i en prosess for at Giske skal komme tilbake til makten. Og det er jo absolutt en ærlig sak. 

I den forbindelse vil jeg påminne Hege Ulstein om det hun sa i 2010: 

annonse

«Omskårede kvinner har like stor glede av sex og får orgasme like ofte og hjertelig som andre kvinner. Omskjæring er ikke bare en skikk som stadfester kvinneundertrykkelse. Det er i mange tilfeller en markering av kvinnelig kraft og makt»

Du kan faktisk ikke få i både pose og sekk. Du kan ikke på en side hevde feminisme og kvinnekamp mot undertrykkende menn som en hjertesak, når du unnskyldte grove overgrep mot kvinners underliv i går.

Les også: Dagsavisen-kommentator: Omskårede kvinner har like stor glede av sex

Grusom skikk 

Omskjæring er en grusom skikk som fratar kvinner følelse i underlivet. Det utføres for å holde kustus og kontroll med kvinner. Tanken er at det utelukkende er menn som skal dra nytelse av sex. 

Det er så utrolig lett å være kvinnesaksforkjemper på den minste motstands vei. Men når islam og fremmede kulturers skikker kommer på banen, så ser vi hvem som egentlig står støtt for frihet og likestilling.

annonse

Hykleri er lite kledelig. Og Ulstein hadde mulighet til å gå tilbake på dette, da Resett utfordret henne på dette i år. Hun unnlot å svare, og det sier vel sitt?

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.