Islamsk Råd Norge (IRN). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Islamsk Råd Norge (IRN) er en paraplyorganisasjon for 33 islamske trossamfunn og organisasjoner i Norge med nærmere 65.000 muslimske medlemmer. De mener at muslimske barnevernsinstitusjoner vil bevare deres kultur, språk og religion.

– Vi vet at barnevernet har store tillitsproblemer i innvandringsmiljøer, blant annet på grunn av barnevernets manglende kunnskap om disse miljøene. Å opprette muslimske barnevernsinstitusjoner vil kunne gjøre foreldre trygge på at barna får en oppdragelse i tråd med de verdier de selv står for, sier ­Abdirahman Diriye til Vårt Land.

Les også: Islamsk Råd Norge: tvang om håndhilsing er sosial kontroll

annonse

Barne- og likestillings­departementet har et forslag til en ny barnevernslov ute på høring. Den blant annet inneholder forslag til en ny bestemmelse at barnevernet skal ta hensyn til barnets kulturelle, språklige og religiøse bakgrunn. Islamsk råd mener at formuleringen «hensyn til» blir for svak og for lett å kunne vike unna når barn skal plasseres utenfor hjemmet.

– I dag opplever vi at det i ­liten grad blir tatt hensyn til minoritetsbarns bakgrunn ved ­omsorgsovertakelser. Vi har sett eksempler på barn som har vært på institusjon som ikke kan ett ord på sitt eget opprinnelige morsmål når de blir voksne. Dermed føler de seg fremmedgjort i møte med sin biologiske familie. Vi har også opplevd at muslimske barn er blitt servert svinekjøtt som en del av hverdagsmåltidet i lang tid, sier Diriye.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon