Byrådet i Oslo vil trappe opp boligbyggingen. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Byrådet i Oslo har mål om å skaffe 1.000 nye leiligheter i denne bystyreperioden.

Det skal skje ved kjøp av mindre og mellomstore bygårder, samarbeid med private og ikke-kommersielle aktører, samt bygging av nye leiligheter i et nytt tredje boligmarked, skriver Dagsavisen.

– Kommunen sitter på tomter som kan benyttes. Vi har sett for oss et par områder i første omgang. Blant annet på Filipstad, hvor kommunen eier tomter som kan benyttes til boliger. Et annet område er Skøyen, sier Sunniva Holmås Eidsvoll i SV.

annonse

Det er satt av fire millioner kroner i budsjettet for neste år til oppstarten av ulike pilotprosjekt. Disse skal teste ut nye boligpolitiske virkemidler som kan gjøre at flere kommer seg inn på boligmarkedet.

Øystein Sundelin i Høyre leder byutviklingsutvalget i bystyret. Han har ikke tro på et tredje kommunalt boligmarked.

– Her prøver man å lage et marked ved siden av de andre. Det er en invitasjon til negative insentiver og korrupsjonslignende tilstander, sier Sundelin til avisa.

Byrådet legger også til rette for at flere kan kjøpe egen bolig, gjennom å øke rammen for videreutlån med 400 millioner i økonomiplanperioden, fra 1,2 til 1,6 milliarder kroner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon