Extinction Rebellion aksjonerer på The National Portrait Gallery inLondon. Årsak: Kunstutstillingen var sponset av oljeselskapet BP. Foto: REUTERS/Henry Nicholls / Scanpix
annonse
annonse

Myndighetene i Storbritannia har bøyd seg for presset fra Extinction Rebellion (XR). Nå opprettes en «folkeforsamling for klimaendringer».

Myndighetene vil sende ut 30.000 invitasjoner til tilfeldige borgere. Men kun 110 vil bli utvalgt til å sitte i det som kalles «Climate Assembly UK summits», som skal gi råd om hvordan Storbritannia skal redusere sine CO2-utslipp, skriver Breitbart.

Kostnaden for dette tiltaket er på omlag 520.000 pund. Målet er å oppnå «nullutslippsmålet». Disse tilfeldig utvalgte menneskene skal altså gi råd til det britiske parlamentet, slik at målet om nullutslipp kan nås.

annonse

Myndighetene har allerede oppfylt et av de andre kravene til XR, ved å erklære «klimakrise» i mai.

XRs siste aksjoner lammet London-trafikken i flere uker i oktober. Enkelte briter har fikk nok av kaoset, og gikk til angrep på aktivistene. Greta Thuberg har uttrykt sin støtte til XR, som av mange ses på som ekstreme og kontraproduktive i kampen for å redde klimaet.

Les også: Rasende britiske pendlere angrep klimaaktivister

I oktober rant begeret over for briter om slet med å komme seg på jobb på grunn av aksjonene til XR. Det utartet til bruk av vold, og det er en dyp konflikt i UK mellom klimaaktivister og vanlige folk tilhørende arbeiderklassen, som forsøker å forsørge seg selv og sin familie.

annonse

De som protesterte og agerte mot XR-demonstranter etterforskes nå av britisk politi.

Londons Metropolitan Police har i 2019 brukt 37 millioner pund som følge av XRs aksjoner. Dette er mer enn de bruker på å bekjempe voldelig kriminalitet, i en by som opplever en flom av knivstikkinger, vold, syreangrep. I tillegg er London rammet av flere terrorangrep.

Les også: UK: Politiet i London bruker mer penger på klimademonstranter enn på å bekjempe voldskriminalitet

I en kommentar i The Spectator påpeker Melanie McDonaugh at det ikke er et «tilfeldig utvalg» det er snakk om, når man velger deltagere i en slik folkeforsamling. De fleste som jobber og bidrar i samfunnet har ikke tid til slikt, derfor vil det trolig bli en overvekt av aktivister som melder seg til tjeneste.

annonse

Dessuten påpeker hun: 110 mennesker, i et land med 60 millioner innbyggere: Er det en folkeforsamling? Det kan liksom ikke sammenlignes med bystaten Athen for ca. 2500 år siden.

McDonaugh konkluderer:
«Å overlate ansvaret til 110 borgere er feigingenes utvei.»

Her kan du se Extinction Rebellion i aksjon:

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon