Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Pressens Faglige Utvalg (PFU) starter behandlingen av en klage rettet mot Aftenpostens podkast «Forklart» der Equinor har en annonse.

Det bekrefter PFU-rådgiver Ingrid Nergården Jortveit til Medier24.

Sekretariatet mottok klagen, som omhandler punkt 1.1 og 2.6 i Vær varsom-plakaten, forrige uke. Disse punktene tar for seg skillet mellom journalistikk og reklame og pressens frie, uavhengige rolle.

annonse

Klagen er rettet mot en annonse fra Equinor som ble sendt i podkasten «Forklart» fra Aftenposten. Annonsen tok for seg temaene energi og klima.

Stabssjef Morten Andersen i Aftenposten sier de tar PFU-klagen til etterretning.

– Vi har mottatt en klage på en annonse i en podkast. Så vil vi naturligvis svare på den klagen, og behandle den på helt vanlig måte, sier Andersen til Medier24.

annonse

Han legger til at Aftenposten er opptatt av å skille mellom annonser og redaksjonelt innhold. Avisen vil nå ta kontakt med klager og prøve å finne en minnelig løsning. Dersom det ikke er mulig, vil avisen levere et tilsvar til PFU.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon