Trine Skei Grande. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Venstre og Høyre gleder seg over at Norge tilpasser seg globaliseringen.

Fra 1. januar 2020 kan nordmenn bli statsborgere i et annet land, uten å miste sitt norske statsborgerskap. Utenlandske statsborgere må ikke lenger si fra seg sitt opprinnelige statsborgerskap for å bli norske.

Jan Tore Sanner (H) mener dette er bra for utviklingen.

annonse

– Når vi åpner for dobbelt statsborgerskap sørger vi for at norsk lov følger utviklingen i en mer globalisert verden, der stadig flere har tilknytning til mer enn ett land, sier kunnskaps- og integreringsministern i en pressemelding.

Reise til Ghana

Sanner får støtte av kulturminister Trine Skei Grande (V).

– Endelig! Fra 1. januar kan du bli statsborger i et annet land uten å miste ditt norske statsborgerskap 💚🎉 Kjenner du noen som blir glad for dette?, spør hun på Facebook.

annonse

I kommentarfeltet er det flere som gleder seg.

– Jeg skal søke! Da slipper jeg å søker visum hver gang jeg skal besøke familien min i Ghana, skriver en mann.

Stortinget vedtok regjeringens forslag om å åpne for dobbelt statsborgerskap i fjor. 1. november i år ble det vedtatt at endringene i statsborgerloven trer i kraft fra 1. januar neste år.

Denne endringen gjør at nordmenn kan beholde sitt norske statsborgerskap selv om de blir statsborgere i et annet land. Dette gjelder også for utenlandske statsborgere som oppfyller vilkårene for å få et norsk statsborgerskap.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon