Teodor Bruu og Hulda Holtvedt som er nasjonale talspersoner for Grønn ungdom. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Grønn Ungdoms nasjonale talspersoner Teodor Bruu og Hulda Holtvedt, er sammen med ungdomspartiets landsstyre enige om at de ønsker Aps Jonas Gahr Støre som Norges neste statsminister.

Grønn Ungdoms Teodor Bruu, sier det slik til Klassekampen:

– Vi ser for oss at alle som er opposisjonspartier i dag, samles om en radikal plattform. Ap et naturlig senter i en sånn koalisjon.

annonse

Les også: Grønn Ungdom vil endre Norge dramatisk: – Vi er jo verdens rikeste land

Grønn Ungdom forlanger samtidig stans i all ny oljeaktivitet, men stiller ikke ultimatum om sluttdato for oljeindustrien, skriver Klassekampen. Landsstyret til MDGs ungdomsparti er imidlertid klare på at det ikke lenger skal være en «rødgrønn» regjering, men en «grønnrød».

Kriseforståelse

Bruun mener et samarbeid med AP er helt nødvendig for å få stoppet de borgerlige partiene fra å gjøre mer skade.

– Den borgerlige regjeringen har sviktet totalt i alt fra sosialpolitikk til klimapolitikk. I klimapolitikken har de ingen kriseforståelse, og har brukt seks år på å ikke kutte utslipp og åpne nye oljefelt, sier han.

Når det gjelder oljepolitikk så er også Bruun veldig klar på at Norge må stoppe med sin mest lønnsomme industri så fort som det er mulig.

annonse

– Det viktigste er at vi slutter å lete etter ny olje, og at vi setter ned en kommisjon som finner ut hvordan omstillingen bort fra olje og gass kan skje skånsomt, sier han og legger til:

Det var Aps energi- og miljøpolitiske talsperson Espen Barth Eide, som i september åpnet for et regjeringssamarbeid mellom Ap og MDG.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.