Richard Holzer er pågrepet, mistenkt for å ville sprenge en synagoge i byen Pueblo i Colorado. 27-åringen skal ha gitt uttrykk for at han anser den hvite rase som overlegen og at jødene må dø. Bildet er delt av politiet i El Paso fylke i Texas. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En 27 år gammel amerikaner er siktet for å planlegge et angrep mot en synagoge i den amerikanske delstaten Colorado. FBI-agenter ga mannen falske bomber.

Ifølge påtalemyndigheten har den siktede, Richard Holzer, sagt han er tidligere medlem av Ku Klux Klan og anser den hvite rase for å være overlegen. Han ble pågrepet fredag kveld av agenter fra det føderale politiet FBI som hadde gitt mannen falske eksplosiver. Den mistenkte hadde fortalt agentene, som jobbet under dekke, at han ville sprenge en synagoge i byen Pueblo.

– Holzer har gjentatte ganger gitt uttrykk for hat mot det jødiske folk og at han støtter en hellig rasekrig, heter det i en kunngjøring fra den føderale påtalemyndigheten i delstaten Colorado.

annonse

27-åringen har skrevet flere antisemittiske innlegg på Facebook, blant annet ett der han skriver at han ønsket at holocaust, altså jødeutryddelsene som foregikk under andre verdenskrig, faktisk skjedde.

– De må dø, skrev han.

Holzer kan bli dømt til opptil 20 års fengsel dersom han blir funnet skyldig.

annonse

I fjor ble 11 mennesker drept da en 46 år gammel høyreekstremist angrep en synagoge i Pittsburgh. I august i år ble en mann fra Las Vegas tiltalt for å være i besittelse av materiale som kan brukes til å lage en bombe. Mannen skal ha diskutert planer om et synagogeangrep.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon