Forfatter Guro Sibeko. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Tore Sagen forsøkte seg på katastrofeområdet satire om antirasisme. Han forsøkte seg på en parodi på en rasist. Mange lot seg krenke. 

En av disse var redaktør i Afrika.no Marta Tveitsom, hun fikk sitte i studio på selveste Dagsnytt 18. Nå har folk brått fått høre om nettstedet Afrika.no, og forhåpentligvis så vil det merkes på trafikken.

Marta Tveit fortalte på tv at det å høre på innslaget til Tore Sagen var som å få en rekke slag i ansiktet.

annonse

– Og jeg tror ikke det var meningen, men for oss som kjenner på den voksende frykten og uroen i det hvit-dominerte samfunnet vi lever i, så er dette noe man reagerer på.

Les også: – Rasisme handler om hvit overlegenhetsideologi

Dette er ikke nye toner fra nettstedet. Resett har tidligere skrevet om et innlegg på Afrika.no.

– Rasisme handler også om en hvit overlegenhetsideologi, skrev Sandra Fylkesnes på Afrika.no. Hun er førsteamanuensis ved OsloMet og jobber blant annet med postkolonialisme, flerkulturell lærerutdanning og kritiske hvithetsstudier.

annonse

Hun skrev at hvite mennesker ikke merker overlegenhetsideologien selv fordi vi er hvite. Men det er en skjult form for hverdagsrasisme.

Ble kvalm

Tidligere plus size-modell og influencer Nastaran Marie Kowkabi sier hun ble fysisk kvalm av å høre på Tore Sagen. Før hun tilføyde.

– Jeg må få lov til å være lei meg og krenket, uten at det er det som blir hovedtema i debatten.

Forfatter av boken «Rasismens poetikk», Guro Sibeko, snakker til Tore Sagen  i Klassekampen, i et innlegg hvor hun også trekker inn 22. juli.

annonse

– Jeg tror sikkert du er en fin fyr. Tenåringssønnen min ler av deg av og til. Jeg tror han tenker at du er en oppegående fyr. Det er du jo åpenbart ikke, men jeg håper jeg kan gi deg bitte litt mer kunnskap om hvordan verden virker.

Les også: Forfatter Guro Sibeko: – Resett er til stor skade for ytringsfriheten

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon