Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener det viktigste nå er å få ryddet opp etter trygdeskandalen. Han vurderer foreløpig ikke mistillit mot arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Senterpartiet vurderer foreløpig ikke mistillit mot Anniken Hauglie (H). Det viktigste er å få ryddet opp i trygdeskandalen, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Han frykter at debatten om trygdeskandalen i Stortinget tirsdag skal ende opp i et spørsmål om mistillit til arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).

– Dette er ikke tiden for å jakte på statsrådsblod. Men statsråden må kjenne presset på å få ryddet opp. Hovedfokuset til Hauglie må være rettferdighet og oppreising for dem som er blitt berørt, ikke på å forsvare seg, sier Vedum til NTB.

annonse
Særskilt komité

Senterpartiet vil også at det opprettes en såkalt særskilt komité som skal behandle Hauglies redegjørelse i Stortinget tirsdag. Mandag sendte partiet et brev til Stortingets presidentskap om dette.

Ifølge Vedum vil en slik komité innebære en bredere behandling i Stortinget enn om redegjørelsen sendes til arbeids- og sosialkomiteen og eventuelt også kontrollkomiteen.

– Denne saken er veldig spesiell. Den handler om at vi har hatt et lovverk som Stortinget har vedtatt og som statsråden har fulgt opp, men som er feil, slår han fast.

Erstatte gransking

I brevet heter det at dette er en sak som også berører det konstitusjonelle forholdet mellom regjering og Storting, og at en særskilt komité gjør at man kan unngå en dobbelt behandling av saken og samtidig ivareta de ulike aspektene og spørsmålene som saken reiser.

annonse

En slik komité kan også erstatte en ekstern gransking, som Hauglie har varslet, mener Sp-lederen.

– Det vil være en mer politisk styrt prosess. I tillegg har Stortinget et ansvar for å gå inn i substansen i saken, sier Vedum.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon