Politisperringer på Kungsholmen i Stockholm etter skytingen 6. september. Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Svensk politi har pågrepet to personer for drapsforsøk på en kjendisadvokat på Kungsholmen i Stockholm i september.

Den ene av dem er mistenkt for drapsforsøk. Den andre mistenkes for medvirkning til drapsforsøk. Advokaten ble truffet av flere skudd og ble alvorlig, men ikke livstruende, såret.

– Gjennombruddet i etterforskningen er gjort på grunnlag av tekniske undersøkelser. Det er for tidlig å uttale seg om eventuelle motiv, sier påtaleansvarlig Lucas Eriksson, som leder etterforskningen, i en pressemelding fra Åklagarmyndigheten tirsdag.

annonse

Han opplyser at det er gjennomført et kort avhør. Fengslingsmøtet blir holdt tidligst onsdag morgen.

– Ytterligere detaljer rundt den tekniske etterforskningen, funn som er gjort eller hva som har kommet fram under avhør, eller om de mistenkte personene, kommer ikke til å bli gitt, opplyser Eriksson, som ikke oppgir kjønn på de pågrepne.

Advokat Henrik Olsson Lilja ble skutt og såret i Stockholm 6. september. En kvinne ble siktet for å ha hyret en leiemorder. Tre dager senere ble hun løslatt på grunn av mangel på bevis.

annonse

Kvinnen er jurist og tidligere dommer. Hun skal i lengre tid ha vært i konflikt med Lilja, som følte seg truet og gikk til politiet med krav om kontaktforbud.

Politiet mener det så langt ikke er tegn på at skytingen har noe å gjøre med hans arbeid.

Lilja var en tid forsvarer for den amerikanske rapstjernen Asap Rocky, som i august ble dømt til betinget fengsel etter vold mot en 19-åring i Stockholm.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon