Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) redegjorde tirsdag for trygdeskandalen i Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Jeg har full tillit til at Nav tar tak i saken på en god måte, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H). Hun har fortsatt tillit til Sigrun Vågeng.

Lederen av arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, Erlend Wiborg (Frp), sa tirsdag at Nav-sjefen bør gå av, men det er altså ikke Hauglie enig i.

– Jeg har tillit til at Nav løser oppgaven framover. Oppgaven er at vi må komme i bunns i saken, få ivaretatt de som er berørt og finne svar på hvordan dette kunne foregå i så mange år uten at noen har oppdaget det, sier hun til NTB.

annonse

Årsaken til Wiborgs mistillit til Nav-sjefen er at direktoratet selv skrev at det ville bli for ressurskrevende å finne ut hvem som var rammet av at reglene var brukt feil. Hauglie vil ikke svare på om hun mener det var en god vurdering.

– Det som er viktig, er at de har konkludert annerledes. Nå setter de alle ressurser inn på å saksbehandle sakene på nytt og finne de som er berørt og bidra til at staten får gjort opp for seg, sier hun.

Hauglie har fått kritikk for ikke å ha reagert raskt nok da hun med egne ord ble klar over alvoret i saken 30. august. Hauglie svarer slik på spørsmål om hun følger etaten hun har ansvar for, tettere nå:

– Jeg er fullt ut informert om hva som skjer, og vi har en tett og løpende dialog.

annonse

Hauglie måtte tilbake til Stortinget onsdag for å svare på spørsmål fra Rødts Bjørnar Moxnes. Han var spesielt interessert i hva statsråden foretok seg fra hun med egne ord ble klar over sakens alvor 30. august. Hauglie ga ikke noen flere opplysninger enn det hun ga i redegjørelsen tirsdag.

– Jeg fikk overhodet ikke noe svar. Det mener jeg ikke er tillitvekkende, sier Moxnes til NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon