Åslaug Sem-Jacobsen (SP). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Mediepolitisk talsperson Åslaug Sem-Jacobsen (Sp), går ut mot alternative medier og ønsker å «utkonkurrere» disse og de falske nyhetene hun mener de kommer med.

Det var under et møte i Mittengruppen utspillet kom. Gruppen består av de nordiske sentrumspartiene. I Norge betyr det Krf, Sp og Venstre. Rådet tar for seg mediesituasjonen i flere land enn bare Norge, skriver Medier24.

–Sem-Jacobsen forklarer at hun med «alternative medier» mener nettsteder som ikke følger god presseskikk og som undergraver tilliten til tradisjonell media.

annonse

«For folk forvirres av og sprer villig vekk fake news, samtidig med at alternative medier påstår at Seriøse redaktørstyrte medier ikke er til å stole på. Gang på gang. Og uten å måtte bevise den påstanden i et skikkelig presseetisk system», sa Sem-Jacobsen i den svenske Riksdagen.

Redaktøren i Document.no, Hans Rustad, reagerer med avsky på Sem-Jacobsens utspill.

Begrepet «alternative medier» er en hersketeknikk av de som ønsker å delegimitere konkurrentene. Dette er pinlig. Dersom dette er representativt for Senterpartiet sin mediepolitikk går partiet dystre tider i møte. Null peiling. Lever i ett ekkokammer, sier Rustad.

annonse

Les også: Bokaktuelle Petter Stordalen liker ikke Resett: – Ett sted går grensen

Fake news

Rustad og Sem-Jacobsen er også uenige i hvem som er det egentlige problemet for demokratiet. Document-redaktør Rustad mener at hovedstrømsmedia kun dekker en side av saken når det kommer til amerikansk politikk og Brexit, mens Sp-politikeren mener at dette er beskyldninger som faller på flatmark, så lenge det fremvises god journalistikk som sågar blir enda bedre.

Valghjelp

Rustad mener også at medier som Document.no hjalp Sp til å gjøre et godt valg, noe Sem-Jacobsen heller ikke er enig i.

– Hans teori om at alternative medium har bidratt til Senterpartiet sin vekst er jeg uenig i. Uansett skal ikke det stoppe meg fra å kjempe mot å holde oppe demokratiet og motvirke fallende tillit hos den fjerde statsmakten, sier hun.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon