Professor emeritius Helmuth Nyborg. Skjermdump YouTube
annonse
annonse

Uopplyste og usolidariske europeere  stemmer seg fram mot et etnisk selvmord, kun et politisk paradigmeskifte eller militær unntakstilstand kan forhindre en borgerkrig.

Dette skriver den danske professor emeritius i utviklingspsykologi Helmuth Nyborg i 24nyt. Han mener situasjonen kan sammenlignes med tiden før og under andre verdenskrig:

– Under andre verdenskrig gjennomgikk min far og andre motstandsfolk en smertefull prosess som brutalt sorterte de ekte vennene fra overfladiske bekjente og egentlige folkefiender.

annonse

Ekte venner kjempet for fedrelandet, mener professoren. Andre støttet kampen muntlig, men ville ikke ta risiko på egne vegne, de feiget ut. Men majoriteten var fiender:

– Og så hadde vi folkemajoriteten eliten, politikerne, fiendene. Mange så faren, men prekte om fredsommelig passivitet og kompromisset seg fram, sammen med biskoper, pasifister, de radikale og engstelige medier. Næringslivet så gode forretninger og penger lukter ikke.

Nå gjentar historien seg, mener Nyborg.

annonse

– Mens nazistene invaderte oss i 1940, har de ansvarlige i dag sluppet 930.000 ikke-vestlige mennesker inn i landet, mange fra muslimske land. Av de sistnevnte ønsker 70 prosent å erstatte demokratiet med (…) totalitære sharialover.

Kontroversiell

Nyborg har flere ganger fremstått som en kontroversiell aktør i debatten, særlig på grunn av hans holdninger når det gjelder IQ-forskjeller mellom ulike folkeslag. Han har også argumentert for at opp mot 20 prosent av befolkningen overhodet ikke bør få barn.

Han ble saksøkt på grunn av en vitenskapelig artikkel han skrev i 2011, hvor han hevdet at den massive innvandringen (kombinert med velferdsstaten) ville redusere gjennomsnittlig IQ i de nordiske land, noe som på sikt ville føre til demokratiets undergang. Han gjentok budskapet i flere kronikker.  Nyborg vant til slutt saken etter en langvarig prosess.

Venner som forsvinner

Nyborg stilte i vår som kandidat til Folketinget for partiet Stram Kurs, et innvandringskritisk parti som ledes av omstridte Rasmus Paludan. Nyborg fikk fort merke reaksjonene. Det var drapstrusler fra innvandrere, omgangskretsen ble delt i «ekte venner, overfladiske bekjente og folkefiender».

Les også: Dansk politi nekter innvandringskritisk parti å avholde landsmøte

Og antallet ekte venner sank dramatisk. Nyborg opplevde at sosiale invitasjoner uteble, eller at hans kone ble invitert alene. Majoriteten viste seg, akkurat som i 1940, å være folkefiender, som ikke «kan – eller – vil forstå den nye totalitære faren».

annonse

– Europeiske folkefiender støtter det innvandrervennlige EU og et FN som mener islam har en naturlig plass i Europa. Tyske folkefiender stemmer på Merkel, som åpnet slusene for en million innvandrere. Svenske folkefiender stemmer på Lövfen som støtter en akselererende utskifting av sitt eget folk.

– Folkefiendene har hverken lært av krigen mot nazismen eller kommunismen. De isolerer også i dag frihetskjempende motstandere av en totalitær overtagelse. De støtter fortsatt symbolpolitikere og vandrer blinde mot sitt eget etniske selvmord.

Vi burde ha lært noe av historien, av tidligere sivilisasjoners undergang, at «kulturens nanotynne ferniss» bare såvidt dekker over for barbariet, mener Nyborg.

Nyborg avslutter:

– En moderne Churchill kunne ha sagt:
«Aldri har så få hatt så mange å takke for så lite».

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon