Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Ikke si at det ikke var varslet!  Strømprisen gjorde et hopp på 77% «over natten»!

NRK.no melder at det er ingen grunn til bekymring for strømprisen skal ikke bare stabilisere seg, den skal også ned igjen!

Ja selv til vinteren skal ikke strømprisen ligge så høyt som nå, for det hele skyldes temporære forhold som en tredobling av CO2-kvoteprisene samt høyere gass og kull priser i Europa, skal vi tro nrk.no.

annonse

Men for et tenkende menneske virker det da rart at prisene hevdes å skulle gå ned igjen, spesielt når vi vet at Europa bruker mer kull og gass for å holde varmen om vinteren.  Dette skulle borge for enda høyere CO2-kvotepriser og dette vil igjen bidra til høye strømpriser i Norge, og det spesielt i det sentrale Østlandsområdet!

Les også: Strømprisen stiger med 77 prosent i dag

I tillegg fikk heller ikke nrk.no med seg at svenskene stengte en av Ringhals reaktorene 1. september i år.  Det svekket tilgangen på strøm fra Sør Sverige og har tydelig gitt kraftspekulantene en gylden mulighet til å hausse prisen kraftig opp da etterspørselen økte litt grunnet en kald natt som natt til i dag tirsdag 06.11.

Det er med andre ord ingen grunn til å tro at vi vil se lave strømpriser, for det sentrale Østland, får vi en kald vinter.

annonse

Det tragiske er at dette har vi visst om, lenge, men vi har valgt å se bort fra dette scenariet i vår iver etter å bygge vindmøller i hopetall, for å «redde klimaet»!

I 2021 stenger svenskene to reaktorer til, da blir det virkelig «gøy» å bo i Oslo.  Hvor høye strømprisene vil bli er ikke godt å si, men vi må bare stålsette oss for ivrige kraft tradere som sjelden lar en gyllen anledning gå fra seg til å tjene penger!

Den eneste trøsten for lavtlønnede og minstepensjonister må være at de grønne forkjemperne i Oslo, også må betale.  Det er kun en mager trøst, når vi vet at bildet kunne ha vært helt annerledes!

Billig strøm har vært en grunnsten i norsk politikk i det 20 århundre.  Det ga oss et konkurransefortrinn industrielt og det ga mulighet for den moderne velferdsstat.  Nå er vi i ferd med å rive grunnen ut under begge kun av forfengelighet!

Les også: Svak krone gir nordmenn dyrere strøm

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon