NRKs kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

NRKs kringkastingssjef håver inn penger.

Den tidligere SV-politikeren Thor Gjermund Eriksen kan glede seg over millionene som ruller inn på konto. I 2018 viste tall fra skatteettaten at NRK-sjefen tjente hele 5.185.479 kroner.

Eriksen tjente 3,3 millioner kroner hos NRK. Resten fikk han fra en avtalefestet pensjonsutbetaling fra forrige arbeidsgiver på nesten 2 millioner kroner.

annonse

Kringkastingssjefen har politisk bakgrunn som sosialist og har vært pressesekretær på Stortinget for SV. Han har også vært personlig rådgiver for Erik Solheim og tidligere byrådssekretær for miljø- og samferdselsbyråd Raymond Johansen i Oslo.

På sosiale medier reageres det med sinne at den tidligere SV-politikeren kan tjene over 5 millioner kroner i året.

– Deep swamp gjengen på stortinget synes vel det er greit at han tjener så godt, siden han er så flink å indoktrinere oss med sosialist svada, skrives det på Facebook.

Les også: Den røde horde inntar mediene

annonse

– Trump er psykopat

NRK har vært under massiv kritikk etter at Eriksen tok over som kringkastingssjef i 2012, og flere klagerekorder er brutt i hans sjefsperiode.

Blant annet mottok NRKs kringkastingsråd klagerekord da statskanalen ansatte en kvinne med hijab til å lede et politisk program. Mange var sinte for at NRK tillater kvinner å bære det religiøse plagget samtidig som de nekter ansatte i kanalen å bære det kristne korset.

Les også: NRK prøver å koble Resett til Anders Behring Breivik

Mange ble også forbauset da NRK uttalte at de ikke ønsket å være nøytrale i dekningen rundt president Donald Trump. Begrunnelsen var at Trump er en «psykopat». NRK antydet også at mange millioner Trump-tilhengere kunne finne på å «ta livet av Clinton».

annonse

Du kan se videoklippet av NRKs Trump-uttalelser her:

Selv etter massiv kritikk fra NRKs seere fikk Thor Gjermund Eriksen fornyet åremålet med seks nye år da han signerte en forlenget kontrakt i 2018.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon