Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
I en rapport fra Kirkens Bymisjon forteller ungdommer at de aldri har hatt med seg matpakke på skolen. Organisasjonen etterlyser sterkere innsats mot fattigdom.
annonse

I rapporten som er gjennomført av Respons Analyse for Kirkens Bymisjon, forteller 17 ungdommer om sin oppvekst i en fattig familie.

Ungdommene beskriver hvordan fattigdommen i familien har påvirket skolegang, sosial deltakelse, vennskap, helse, ernæring og ferie. De forteller om dårlige og hullete klær, noen forteller at de aldri har hatt med seg matpakke på skolen, og at de har bodd trangt og flyttet ofte.

Generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal i Kirkens Bymisjon mener at funnene viser at det ikke finnes noen helhetlig nasjonal satsing for barn som vokser opp i fattigdom i Norge.

annonse

– Kurven på antall barn som lever i fattigdom øker til tross for hundrevis av millioner som er satt av til tiltak. Da må vi drøfte kritisk om vi gjør det som har best virkning for å redusere fattigdom i Norge, sier Hvambsal i en kommentar til rapporten.

Hvert tiende barn i Norge, over 105.000, vokser opp i familier med vedvarende lav inntekt, ifølge en oversikt fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon