Illustrasjonsbilde. REUTERS/Kim Kyung-Hoon (JAPAN)
annonse
annonse

Skandaløst om klimakrisen! «Jeg har ikke skrevet under!» Stort intervju med Mikke Mus.

Igår kunne vi lese i mainstream media at 11.000 forskere erklærer klimakrise.

Disse såkalte «forskern»e har altså skrevet under på en erklæring ført i pennen av to forskere fra universitetet i Oregon, og dette ble publisert i Bioscience Magazine mandag 5. november.

annonse

Siden kombinasjonen «klima» + «forskere» formelig roper på faktasjekking, kikket vi Donaldforskerne på listen over underskriverne, og sannelig fant vi ikke Mikke Mus der også!

Akkurat som f. eks. senator Malcolm Roberts i Australia gjorde, se vedlagte snip.

annonse

Kikker vi i listen med over 11,500 signaturer finner vi mange yrkestitler, og et overveldende flertall kan sies ikke å være hverken forskere eller jobbe med klima. Men klimaindustrien er døv og blind for slikt som at modellene og påstandene deres skal stemme med fakta. Det ble for eksempel sagt om FNs klimapanel at de bare benyttet fagfellevurdert grunnlag, hvorpå en kanadisk journalist arrangerte opptelling av 2007-rapporten, og kunne konkludere med at bare omkring 60% av de siterte artikler var fagfellevurderte. 

Spesielt for oss donaldforskere kom det som en overraskelse at Micky Mouse, som nå arbeider som professor ved hans egen stiftelse Micky Mouse Institute for the Blind i Namibia, hadde skrevet under.

Norsk Donaldistisk Forskningsinstitutt tok straks telefonen til Namibia for å høre om dette kunne være tilfelle. Der møtte vi en meget oppbrakt professor Mouse.

Som kjendis i verdensklassen møter man mangt og meget man bare må finne seg i. Det lages musedukker i mitt navn, det produseres stadig nye tegneserier hvor man avbilder min skikkelse, men jeg finner meg i det fordi royalties betales prompte av lisenstagerne til mitt institutt her i Namibia. Dermed kan jeg benytte mitt gode navn og rykte til å gjøre godt på mine eldre dager her i landet mine forfedre kom fra for lenge siden, ja, de emigrerte til Junaiten, jeg skal ikke si noe mer om hvordan det skjedde, men det gikk da godt med oss etterhvert borte i Sambandsstatene som vi kalte det. 

Les også: Sjamanske avtrykk på penishodet

annonse

Jeg har jo passert de 90, og min storhetstid som kjendis var jo som ung filmstjerne på 30-tallet. Ja, jeg var vel stor fortsatt på 40-tallet, men da ble jo fokus brutalt tilranet av den unge jyplingen Donald Duck, en lat arbeidssky and som ble stjerne hos Disney fordi han hadde slike enorme raserianfall. 

Dermed kom jeg litt ut av fokus som stjerne, også selv om jeg virkelig gikk inn for å samarbeide med herr Duck i flere år. Det ble etter hvert klart at vi måtte gå hver våre veier. Så da Disney begynte å gi ut tegneserier hvor mine stadige historier ble nedtegnet, var det mange redaksjoner som valgte å fokusere på Donald, noe jeg alltid har hatt vanskelig for å forstå, for han var jo så upolert og ensidig. Dette skjedde også i Norge [i 1948, vår anmerkning], men det var heldigvis også stor interesse for mine eventyr der, noe som gjorde at jeg etter et tiår opplevde å bli tatt mer seriøst, og begynte å få fortsettelsehistorier om mine eventyr publisert [I 1957, vår anmerkning]. 

Jeg gikk av som mediefigur i 1975, da hadde jeg tjent nok til å leve godt resten av livet, men jeg opplevde fortsatt at man ønsket å produsere historier om meg. Donald gikk faktisk tidligere av, allerede på 60-tallet, helsa hans holdt ikke stand, høyt blodtrykk og hjerteproblemer holdt på å gjøre det av med ham, onkelen hans drev ham til vanvidd, han fikk det aldri til med kjæresten, hun sprang til den mer belevne fetteren rett som det var. For ikke å snakke om at han fikk ansvaret for de viltre nevøene da foreldrene ble borte under en forskningsreise til Brutopia. Men nye tegnere diktet opp stadig nye ting om oss, og betalte oss godt. Og illusjonen om at det virkelig var vi som opplevde alt dette, ble opprettholdt av hensyn til barna som leste om oss.

Nå er vi litt utålmodige, men må jo la den gamle mus få snakke seg ferdig om de gode gamle dager og skjelle ut Donald, som faktisk stjal showet til Mikke nesten fra første stund. Mickey skjønner likevel hvorfor vi ringer.

Men dere ringer sikkert for å høre hvordan det har seg at jeg har havnet sammen med 11,000 andre signaturer på et opprop om dette tøyset om klimakrise!

Det har seg slik at American Institute of Biological Sciences har et blad som heter Bioscience. Nåja, det er selvsagt ikke så populært som mitt blad, det solgte jo millioner hver måned på 50-tallet, men dette leses tydeligvis av noen tusen, og nå skulle de slå på stortrommen og få inn forskningsmidler, og da lønner det seg å arrangere et stunt, tydeligvis. 

For som de sier, forskerne idag til meg, hvis vi vil ha offentlige midler er det bare å ta med klimaendringer. Ønsker de å forske på ekorn sier de noe slikt som «Effekten av  klimaendringer på ekorn i Surrey», og så triller pengene inn. Ja, jeg skulle gjerne søkt om midler til å finne hva klimaendringer gjør med blinde, men jeg trenger ikke å lyve for pengene siden de triller inn likevel. Og som vi sier her i det sorteste Afrika, selv de som har synet i behold kan se sort på det avogtil.

Les også: Spillet om Lan Marie Berg er i Rødts knyttede never

annonse

Så disse Bioscence-folkene la tydeligvis ut muligheten til å signere under dette oppropet: World Scientists’ Warming of a Climate Emergency, ja, jeg mener Warning, altså Warning om Warming som vi så morsomt sier det her i Namibia. Vi har varme som vi klarer oss her, vi er heldige og temperaturrekorden her er bare én grad høyere enn i Norge, 36,6 grader, med en deilig middeltemperatur over året på 19 grader, mens det er sjelden at vi har minusgrader. Det skal vel godt gjøres å få noen klimaendringer her som følge av høyere temperatur, for vi er jo kun ørken allerede. Det er jo bare å sjekke Köppens klimaklassifikasjon. Men disse klimahysterikerne har vel aldri hørt om Köppen. Nei nei.

Så er det da noen som sjekker om dette er sant da, at det er 11,000 som har signert som de sier. Så denne websiden i Norge, faktisk.no, gikk inn på artikkelen på dette internettet, ja, i min tid så trykket de faktisk bladene og de ble kjøpt likevel, men nå som man ikke trykker så må man altså lese på nettet, og så fant faktisk.no frem til en liste som lå som tilleggsdata,  og lastet ned og fant frem til den enkelte som hadde skrevet under og sendte mail, og da fant de også meg, og så spurte de også meg om det var sant at jeg hadde skrevet under. Og det var slik jeg fikk vite det, at jeg altså sto på denne lista.

Men nei, jeg har ikke skrevet under på slikt tøys, det kan dere bare fortelle dem. Jeg har ikke sett på lista, men det skulle ikke forundre meg om både Donald Duck og Goofy, han dere kaller Langbein, men han hadde jo bare lange føtter og lang overkjeve, om de står der. For de skriver under på alt. Donald fordi han elsker å se navnet sitt overalt, og Goofy fordi han er godtroende og naiv samtidig som han er konform og ikke vil si nei når han blir spurt. Ja, det er ikke det, Goofy er verdens beste venn, og han sa aldri nei om jeg kom og ville ha ham med på eventyr, han bare pakket tannbørsten i vestlommen og så var han klar. Men jeg utnyttet ham ikke ihvertfall, vi jobbet sammen og delte utbyttet om der var noe. Men reparere huset sitt, det greide han aldri, så der regner det vel gjennom taket fremdeles.

«Jeg hører det er mange andre fra Namibia som har skrevet under, og jeg får håpe at faktisk.no får tak i alle disse. For det er jo mange av dem som er ute i bushen eller ørkenen og jobber og er vanskelige å få tak i. Men det er ingen av dem som er klimaforskere, for her er det halvtørt og heltørt ørkenklima akkurat som med vin, vi synes jo avogtil at ørkenklimaet er søtt også da, men det blir nok ikke noen klimaendringer på oss med det første» avslutter professor Mouse fra Namibia.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon