Helge Lurås. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

At Redaktørforeningen føler de må ha en tre måneders utsettelse for å finne ut om de skal la Resett, et av Norges største medier, bli med i klubben, må være norgesrekord i selvgodhet. De vet at om de tar de feil nå, så sliter de med troverdigheten.

Gir foreningen et avslag vil Resett neppe gå til siden med et lutende hode. Resett vil bestå, med eller uten redaktørforeningen. Et avslag vil helt sikkert føre til at flere tegner et abonnement på Resett. De som assosierer seg litt, mye eller helt med Resett vil føle seg avvist som lesere og tenkende mennesker, om foreningen ikke tar mediet de leser med interesse inn i varmen.

Vipps 124526.
Bankoverføring 1503.94.12826.

annonse

Varme blir det neppe som ledsager et mulig fremtidig medlemskap. Foreningen hadde nok helst sett at Resett ikke eksisterte. For Resetts hovedanliggende, slik jeg ser det, er å problematisere norske mediers rolle. Det gjør de ofte ved å vise dem et speil. Og bildet kan være grelt. Det er blant annet disse speilbildene Resett får mest kritikk for. Kampanjejournalistikk, sies det.

Les også: Norsk Redaktørforening utsetter avgjørelsen om Lurås

Foreningen har visse forbehold, sier de. Det er faktisk lov å si velkommen inn med noen forbehold. Resett kan få så eller så lang tid på å ordne det og det. Slik gjør man om man ikke vil miste en god søker.

annonse

Foreningen må ha betenkningstid siden de ikke forstår hva som er best for sine nåværende eller gamle arbeidsgivere, de gamle mediene. Skal de ta Resett inn, eller la dem forbli på utsiden? De vet det ikke selv, derfor har de bedt seg selv om betenkningstid.

Disse forbeholdene, som blir videreformidlet av sin egen NTB, kunne de ha «diktert» og gitt Resett en frist for å imøtegå. Da hadde de jo uansett fått det som de ønsker, etter eget forbeholdsigende. Vel og merke om det var disse forbeholdene som var problemet.

Redaktørforeningen tviler, og må tenke seg om for å være sikre på at de ikke trår feil. Hvis de ikke gir Resett innpass så må det være fordi de tror at Resett ikke kommer til å vokse, og at Resetts lesertall vil synke uten tilgang til pressekonferanser, som et medlemskap gir, og den generelle «tyngden» foreningen kan tilby.

Hvis de derimot gir Resett medlemskap, så er det nok fordi de ikke har noe valg. Om Resett står like sterkt, og kanskje vokser litt, så vil det reflektere dårlig på dem. Resett er store i norsk målestokk. Større enn Document, som er medlem av foreningen. Og Resett opptrer åpent og høflig i dialogen med redaktørforeningen.

For begge er det er et spill om fremtiden. Foreningen er redd for å legitimere Resett; for Resett har skaffet seg en databank med solide bevis der MSMs hykleri er dokumentert, publisert, samt behørig kommentert og lest. Alt Resett blir beskyldt for, har MSM selv gjort. Og de vet det. VGs kommentarfelt og gamle diskusjonsforum er en hatbank så stor at den kunne ha sprengt hele VG-bygget. Det var ikke stort bedre i det gamle Dagbladets kommentarfelt. De gav det opp. Dette er Norge. Resetts kommenterende lesere ble ikke født i går.

Les også: Det altoppslukende prosjektet Resett er en gambling med sannheten på innerlommen

annonse

Interessant er det også at Shurika Hansens søknad som redaktør for Xstra blir utsatt. Med det beviser foreningen at den lille finten med dobbel søknad satte dem ut. For hvordan kan de nekte et livsstilsmagasin medlemskap? Har Shurika Hansen redaksjonelt ansvar for noe av det Resett har gjort? Hun har skrevet mange godt leste kommentarer på Resett. Men hun er ikke redaktør for Resett. Det er dobbelt feigt av foreningen å gå i tenkeboksen. Har de ikke et reglement de selv forstår?

Åh, de tenker så det knaker! Og det kler dem dårlig. De tror de sitter på sannheten. Men for en utenforstående virker det innlysende at de tviler på den «sannheten», siden de ikke bare kan invitere Resett inn i foreningen. Der inne kan de jo felle og felle dem i PFU, dette indre organet uten noen som helst moralsk eller juridisk makt.

De sliter nå, redaktørforeningen. De må fremstå som den voksne parten. De må irettesette «barnet» Resett. Resett må stå i skammekroken til 11. februar, når foreningen igjen finner det for godt å møtes.

I motsetning til tidsånden, som liksom skal gi alle innpass, og som bedyrer at meningsmangfold og toleranse er tingen, så får ikke et av Norges største medier lov til å farge det norske landskapet med offisielle tegnestifter. Det er underlig. For den lille redaksjonen til Resett er flerkulturell og med et pennsterkt innslag av en talskvinne for de «nye kjønnene».

Jeg mener det er gått så langt at de fleste medier i Norge er irrelevante. Så irrelevante at de med tvang må få folket til å betale for deres eksistens. Så kommer et det medium som er lite i mannskap og budsjett, men som hva leserantall alene angår, går langt utenpå medier som Morgenbladet og Klassekampen som får shot på shot med kunstig stimuli.

P.S. NRK-Gjermundsen, du vet han gamle SV-eren som tjener det dobbelte av statsministeren, sitter i styret som behandler søknaden til Resett. Han må da bli glad for å imøtekomme kritikken fra Lurås og Resett øye til øye? Vi ser frem til et intervju av Lurås med den erfarne Eriksen på NRK.

Det må da Norges best betalte og desidert største redaktør ønske å få til?

Les også: Helge Lurås – Veien til Resett

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon