Foto: Fra Selbekks FB-side
annonse
annonse

Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk har lagt ut et bilde av seg selv sammen med en stridsvogn på Facebook, i et innlegg der han hyller den israelske militærmakten.

– I dag hadde jeg gleden av å inspisere noe av det ypperste innen israelsk fredsbevarende teknologi, den høyteknologiske stridsvognstypen Merkava. 

Videre viser han til den rådende situasjonen i Syria:

annonse

– Her på Golanhøydene forsvarer IDF samfunnet og sivilisasjonen mot barbariet på den andre siden av den syriske grensen, der Assad, Den islamske staten og iranske proxy-styrker har konkurrert om herredømmet.

Les også: Vårt Land-redaktør provosert over Selbekk-bilde med minoritetskvinne Shurika Hansen, kaller Resett «formidlere av hat»

annonse

Krasse reaksjoner

Reaksjonene etter dette innlegget har ikke latt vente på seg. Flere i kommentarfeltene problematiserer ordlyden, og omtalen av stridsvognen som «fredsbevarende teknolog» vekker kritikk.

Under følger et utvalg av kommentarene.

– Så dette er altså hva Dagen definerer som «fredsbevarende teknologi». Vi registrerer, noterer, – og skjemmes.

– Vebjørn selbekk skammer du deg ikke?.

– «Fredsbevarende teknologi»? Du mener vel heller «drapsmaskin-teknologi»?

annonse

– Du står og poserer foran en stridsvogn som sikkert har jevnet hus etter hus til de palestinerne som måtte forlate sine hjem på grunn av okkupasjon, og du syntes det er tøft?

– Fy faen så kvalmt… 🤮🤮🤮

Men Selbekk får også støtte. Blant de mange kritiske kommentarene er det en som ser ut til å mene at kritikerne er venstreradikale.

– Venstreraddisene som hater jøder og Israel ser vist ut å rotte seg sammen mot Vebjørn Selbekk, sier en.

«Guffent»

Universitetslektor og forfatter Espen Goffeng stiller seg også kritisk til Selbekks innlegg. Han har delt innlegget, og kommenterer det på følgende måte:

– «Fredsbevarende teknologi» der, altzå. (sic) Eventuelt en meget effektiv drapsmaskin brukt til å opprettholde en 60 år lang ulovlig okkupasjon som inneholder så mange folke- og menneskerettsbrudd at Nasjonalbiblioteket ikke kan romme dem, i et maktforhold så asymmetrisk at det knapt lar seg beskrive. Den har i hvert fall ikke manglet uttesting, denne «fredsbevarende teknologien», som her er avbildet på okkupert land. 

– Det vitner en del titalls tusen tonn med ruiner på Gazastripen om. Dette var et ganske guffent bilde, Vebjørn. Du er en helt for ytringsfriheten vår, men dette var guffent.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon