Ulsrud videregående skole i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Ulsrud videregående skole i Oslo ble torsdag morgen evakuert, etter at en bortvist elev dukket opp på skolen og oppførte seg aggressivt. Eleven er nå arrestert.

En forelder med en datter som er elev på Ulsrud videregående skole forteller at skolen ble evakuert straks etter klokken halv tolv torsdag formiddag. Politiet var til stede, og skal ha gitt uttrykk for at det var en sikkerhetsrisiko på skolen.

Forelderen ble svært bekymret da datteren ringte fra skolen og fortalte at politiet var på stedet og sendte alle elever hjem, angivelig fordi de fryktet at noe skulle skje.

annonse

– Jeg ble så redd. De evakuerte hele skolen. Så noe ille må ha skjedd, forteller forelderen.

Les også: Rapport: Trusler mot lærere i Oslo har økt kraftig

Ingen kom til skade

Vedkommende har også latt Resett ta del av en SMS som ble sendt ut fra skolens rektor senere torsdag ettermiddag:

annonse

«Vi har i dag hatt en hendelse på Ulsrud der en syk elev oppførte seg på en slik måte at politi måtte tilkalles. Ingen personer kom fysisk til skade i hendelsen. Elevene på Ulsrud fikk fri fra klokken 1135 da det var nødvendig å samle personalet i etterkant og ikke mulig å gjennomføre undervisning. Det blir igangsatt videre tiltak som følge av det som skjedde. Fra fredag morgen er det vanlig timeplan.»

Aggressiv elev

Hendelsen er etter det Resett kjenner til ikke blitt omtalt i andre medier ennå. Kilden skal også ha gitt beskjed til VG. 

Operasjonsleder Rune Hekkelstrand ved Oslo politidistrikt bekrefter episoden.

– Vi fikk melding i nitiden i morges om en elev som har vært bortvist fra skolen. Han hadde møtt opp på skolen, og de ansatte som ringte fra skolen ønsket å ha politiet til stede, da vedkommende fremstod aggressiv og var uønsket på skolen, forteller Hekkelstrand til Resett, og legger til: 

annonse

– Vi fikk pågrepet ham etter kort tid. Han er pågrepet og kjørt i arresten.

Politiet har foreløpig ikke mer informasjon de ønsker å gå ut med om saken. Kilden har imidlertid fortalt Resett at datteren hadde sett politiet føre med seg en gutt med det som beskrives som et utenlandsk utseende. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon