Det var ikke plass til undertegnede i hovedsalen. Foto: Henrik S. Werenskiold
annonse
annonse

Nasjonalbiblioteket måtte åpne flere rom – ved siden av hovedsalen hvor foredraget ble holdt – for å få plass til alle de ankomne. Men ungdommen glimret med sitt fravær. 

Historieprofessor Terje Tvedt holdt sitt andre foredrag i sin foredragsserie i seks deler, på Nasjonalbiblioteket på Solli plass på onsdag kveld. Med tittelen «Da Kina og muslimske imperier dominerte», stod Ming-dynastiet og Det osmanske riket i sentrum.

Tvedt var selvsikker og presis fra første stund. Han presenterte materialet på en underholdende, men samtidig seriøs og profesjonell måte. Professoren gjorde en god jobb med å balansere mellom de to temaene – med kanskje litt mer tid viet til Ming-dynastiet.

annonse

Stemningen var god blant publikum, som virket svært oppslukt av informasjonen.  De færreste valgte å konsultere mobilen under begivenheten. At mesteparten måtte se foredraget på en skjerm var av liten betydning.

For den historieinteresserte gikk tiden raskt

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon